شرح كارهای بقاع متبركه در دوران كرونا

شرح كارهای بقاع متبركه در دوران كرونا

به گزارش جاویدانی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار داشت: بقاع متبركه در زمان تعطیلی اماكن مذهبی با شعار «بقاع تعطیل نیست» با راه اندازی ایستگاه های سلامت و 217 كارگاه تولید ماسك و لباس بیمارستان و توزیع 70 هزار و 350 بسته غذایی بین نیازمندان به فعالیت خود ادامه داده اند.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، حجت الاسلام غلامرضا عادل - معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه - در سخنانی در نشست ستاد مقابله با انتشار كرونا كه با حضور مدیران و كارشناسان این معاونت برگزار شد، با تبریك اعیاد شعبانیه به بیان اقدامات معاونت فرهنگی در این حوزه پرداخت و اظهار نمود: با عنایت به این كه در دوم اسفندماه خبر همه گیری این ویروس منتشر گردید در سوم اسفندماه در معاونت فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه، ستادی تشكیل شد و نخستین ابلاغیه به ادارات كل استانها صادر شد كه در آن بحث بهداشت و ضدعفونی كردن امامزادگان، بقاع متبركه، اماكن پر رفت و آمد، سرویسهای بهداشتی، جامهری ها و جاكفشی ها و... ذكر شد. متعاقباً اداره كل حراست هم بعنوان پدافند غیر عامل دستورالعملی را صادر كرد كه در سطح كشور ابلاغ گردید و اقدامات متناظری كه باید انجام می گرفت از قبیل تعطیلی تجمعات و مراسمات و... انجام شد.
عادل بیان نمود: همزمان با اقدامات صورت گرفته چند مكاتبه با ستاد مقابله با كرونا در وزارت بهداشت انجام شد. برخی بقاع متبركه جهت راه اندازی ایستگاه های سلامت اعلام آمادگی كردند. برخی بقاع نیز در چند روز اول شیوع این بیماری كه بازار سیاه در حوزه وسایل و لوازم بهداشتی و شوینده و ماسكها بوجود آمده بود با عنایت به این كه هنوز تعطیل نشده بودند و باید روزانه در امامزاده ها از مواد شوینده استفاده می كردند گرفتار مشكل شدند و با پیگیری ادارات كل، بقاع با بعضی از تولیدكنندگان به صورت مستقیم مرتبط شدند و شوینده ها با قیمت تولیدشده در اختیار این مراكز قرار گرفت.
وی ادامه داد: با عنایت به این كه هرسال در آستانه شب عید تورم و گرانی ملموس تر می شود بحث پشتیبانی از نیازمندان در دستور كار قرار گرفت و واحد اجتماعی مراكز افق در امامزادگان كه عهده دار این فعالیت بودند تحت عنوان «آستان مهربانی» تهیه بسته های معیشتی برای نیازمندان را انجام دادند و با تلاش صورت گرفته، ۷۰ هزار و ۳۵۰ هزار بسته غذایی به ارزش ۱۷ میلیارد تومان از جانب خیرین و از محل بودجه فرهنگی امامزادگان تهیه و بین نیازمندان توزیع شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان نمود: اجرای طرح «آرامش بهاری» نیز در حوزه خیمه های معرفت به برگزاری ایستگاه های سلامت تغییر نمود و در ۲۱۷ بقعه كارگاه های تولید ماسك و لباس افتتاح شد و بقاع متبركه و امامزادگان در این مدت با شعار اینكه «بقاع متبركه تعطیل نیست» با تولید ماسك و طبخ غذا برای كادر درمانی بیمارستان ها و گروه های جهادی، خدمات عرضه می كردند.
وی با تاكید بر اینكه در صورت ادامه دار شدن مبحث قرنطینه و تعطیلی اماكن عمومی، لازم است در سطح سازمان واحدهای مختلف در این ستاد حضور پیدا كنند، اظهار داشت: با عنایت به این كه گروه های جهادی در چارچوب مبلغین نمی توانستند خدمات رسانی كنند در زمینه تغسل و تدفین اموات كرونایی كمك هایی را انجام دادند و در بیمارستانهایی كه كمبود نیرو وجود داشت، توزیع دارو و پشتیبانی از جانب خدام افتخاری و مبلغان صورت گرفت و در بعضی از بقاع متبركه استان ها مثل امامزاده زبیده قزوین مبادرت به راه اندازی موكب كردند و غذای نذری تبركی توسط این مراكز پخش گردید. در شیراز نیز بین كارتن خواب ها غذا توزیع شد.
عادل اظهار نمود: با عنایت به شبهه پراكنی هایی كه توسط دشمنان در ارتباط با امامزدگان و بقاع متبركه صورت می پذیرد، اقدامات و خدماتی كه توسط این مراكز عرضه می شود باید به خوبی اطلاع رسانی شود تا این شبهات از بین برود و مردم ببینند كه مجموعه خدام و مبلغان چگونه در كنار كادر درمانی و نیروهای مسلح همكاری می كنند تا این مشكل در كشور ما مدیریت و ختم به خیر شود.
وی ادامه داد: تابحال تعداد دو میلیون و ۱۸۱ هزار و ۲۰۰ عدد ماسك تولید شده كه از این تعداد یك میلیون و ۸۶۷ هزار عدد بین مردم توزیع شده و تعداد ۳۱۴ هزار و ۲۰۰ عدد ماسك نیز در اختیار بیمارستان ها و دانشگاه های علوم پزشكی قرار گرفته است. همینطور ۱۵ هزار و ۵۴۱ دست گان تولید شده كه به صورت مجانی بین بیمارستانها توزیع شده است. تعداد غذای گرم نیز كه بین بیمارستانها ونقاهتگاه ها توزیع شده ۱۵۶ هزار و ۵۰۰ پرس و تعداد میان وعده ها ۲۰۱ هزار و ۷۴۶ نوبت بوده است و ۵ هزار و ۹۲۱ تخته پتو در اختیار بیمارستان ها قرار داده شده است. میزان توزیع محلول ضد عفونی كننده بین مردم (شامل وایتكس و الكل و...)، ۱۳۱ هزار و ۴۲۳ لیتر بوده و چرخ خیاطی های به كار گرفته شده در تولیدی ها نیز ۹۰۳ چرخ خیاطی است كه بالای ۹۰ درصد آنها توسط خیرین تهیه شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تعداد گروه های بومی شامل مبلیغین و خدام ثابت و افتخاری را ۳۷۲ گروه و تعداد دفعات ضدعفونی بقاع و اماكن پیرامون آنرا ۷۴۵۱ نوبت و تعداد توزیع بسته های بهداشتی بین اقشار مردم را ۱۴۲ هزار و ۱۴۰ بسته عنوان نمود و اظهار داشت: امكان دارد در جمع آوری این اطلاعات، بعضی از گزارش ها از قلم افتاده باشد و در واقع باید ۲۰ درصد به این گزارش اضافه شود.
او با اشاره به اینكه بقاع متبركه در شب نیمه شعبان نیز همانند شب تحویل سال نو تعطیل نیستند، اظهار نمود: در شب سال تحویل كه همزمان با شهادت موسی بن جعفر(ع) بود ساعت ۲۰ از شبكه یك آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) شهر ری، برنامه شب شهادت با سخنرانی استاد عالی با توسل به موسی بن جعفر(ع) توسط مادحین اهل بیت(ع) اجرا شد و برخی امامزاده ها در شبكه های مجازی و اینستاگرامی خود برنامه های مجازی و جلسات مولودی خوانی تشكیل دادند.
عادل خاطرنشان كرد: در نیمه شعبان نیز هرساله شور مردمی برای جشن ها مشهود بود و مردم آذین بندی و چراغانی كرده و تبركات و شربت و شیرینی توزیع می كردند، اما با شرایط به وجود آمده سال جاری امكان اجرای این برنامه ها نیست و با هماهنگی با ریاست محترم سازمان در روز نیمه شعبان، ۳۱۳ اكیپ كاروان شادی تحت عنوان «نسیم انتظار» در ۱۴۰۰ نقطه شهر حركت كردند و گروه های همخوانی و مادحین بدون همراهی كننده در محلات و بدون توقف حضور می یابند تا فضای جشن در كوچه و خیابان ها احیاء شود. همینطور در شب نیمه شعبان ساعت ۲۱، استغاثه به حضرت ولیعصر(عج) در حرم حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، حرم حضرت معصومه(س) و امامزادگان انجام شد.
وی خاطرنشان كرد: مراسم احیای شب نیمه شعبان هم كه در سال های اخیر در مساجد رونق گرفته بود، امكان پذیر نبود، اما سخنرانی در بعضی امامزاده ها بدون مستمع صورت گرفت كه از برخی شبكه ها پخش گردید و در بحث نذورات نیز«تبركات مهدوی» و جذب كمك های خیرین برای اهداء به نیازمندان انجام می شود.





منبع:

1399/01/23
20:14:55
5.0 / 5
3046
تگهای خبر: احیا , بازار , خدمات , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
جاویدانی