مراسم پایانی جشنواره سرود رفیق خوشبخت ما

مراسم پایانی جشنواره سرود رفیق خوشبخت ما

جاویدانی: آیین اختتامیه نخستین جشنواره سرود «رفیق خوشبخت ما» با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران و مادر شهیدان طارمی برگزار گردید.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، آیین اختتامیه نخستین جشنواره سرود «رفیق خوشبخت ما» بامداد امروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام علی اصغر سهرابی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران، مادر شهیدان طارمی و بعضی از مسؤلان دستگاههای فرهنگی کشور برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین قمی در این مراسم در سخنانی بعد از تشکر و قدردانی از کلیه گروه های شرکت کننده در جشنواره سرود «رفیق خوشبخت ما» اظهار داشت: خداوند رسالت تبلیغ دین را به عهده خانواده اولیای الهی گذاشته است. پس از پیامبر، خاندان این رسول گرامی موظف به اقامه حق بودند. هم اکنون هم سازمان تبلیغات اسلامی در راه تبیین مکتب شهدا خویش را دارای مأموریت مسلم می داند.
وی افزود: ما خویش را موظف به تبیین راه و مکتب شهدا می دانیم و همه گروه های سرود، جشنواره ها و همه فعالیت ها، در جهت تکریم مکتب شهدا و مکتب حاج قاسم سلیمانی شکل گرفته است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ضمن اشاره به حضور مادر شهیدان طارمی در این آئین اظهار داشت: امیدواریم توفیق روز افزون خدمت به خانواده شهدا را داشته باشیم.
در ادامه حجت الاسلام سهرابی ضمن اشاره به کارکرد سرود در دوران انقلاب اظهار نمود: مدتی بود که جریان سرود با جلوه های ملی به محاق رفته بود اما گروه های مختلفی شکل گرفته و بعنوان یک جریان زنده ظهور و بروز داشته اند.

وی افزود: آنچه باید مدنظر گروه های سرود قرار گیرد، خلق پیام های مورد نیاز جامعه و مکتب انقلاب است. در تکریم شخصیت ها آثار زیادی ساخته شده است اما باید تلاش نماییم به ابعاد مختلف زندگی مردم هم بپردازیم؛ مثلاً در مبحث کسب وکارهای ایرانی ـ اسلامی و یا حتی محیط زیست و غیره ورود و در چارچوب سرود، پیام صحیح را منتقل نماییم. گروه های سرود می توانند در عرصه های گوناگون و در چارچوب های فرهنگی و هنری با مردم هم تعامل داشته باشند؛ نمونه هایی از خلق این آثار اخیراً وجود داشته که مورد استقبال هم قرار گرفته است.
حجت الاسلام سهرابی در ادامه اضافه کرد: سرود از قدیم رسانه ای قوی و پیام رسانی پرکاربرد بوده است و مدتی این رسانه با ظهور و بروز شبکه های رسانه ای جدید ضعیف شده بود. امروزه سرود جریانی زنده در فرهنگ ما است. ما کارکردهای سرود را در روزهای کرونا شاهد بودیم. در این ایام گروه های سرود در چارچوب نماهنگ و حضور میدانی به اجرای برنامه های مختلف پرداختند. ما هم باید این فرصت را قدر بدانیم و از این ظرفیت استفاده نماییم.
وی با تکیه بر نیازسنجی فضای جامعه خاطرنشان کرد: ورود گروه های سرود به سمت نیازهای امروز مردم باید مورد توجه قرار گیرد. گروه های سرود می توانند پیشگام در تولید و خلق پیام هایی نو در سطح جامعه باشند و سرود به کمک قالب های فرهنگی درمی آید و در عرصه های پرخطر می توان از آن در جهت خلق پیام های بدیع بهره برد.

روح الله عبداللهی دبیر نخستین جشنواره سرود «رفیق خوشبخت ما» ضمن اشاره به نقش و جایگاه سرود در جامعه، اظهار داشت: سرود از مردمی ترین مصنوعات ادبی است که با طیف وسیعی از مردم ارتباط برقرار می کند و خصوصیت های سرود را می توان در دو حوزه «ظاهری» و «محتوایی» بیان کرد؛ سرود قابلیت فوق العاده ای برای بازگو کردن احساسات جمعی و ملی یک قوم و ملت هم دارد.
دبیر نخستین جشنواره سرود «رفیق خوشبخت ما» ضمن اشاره به اینکه سرود با حماسه و مسائل اجتماعی و جمعی همراه می باشد، خاطرنشان کرد: در دوران انقلاب اسلامی در گروه های سرود، نوجوانان و دانش آموزان علاوه بر یاد گرفتن سرود، اخلاق و مفاهیم انقلاب را یاد می گرفتند؛ به این علت که سرود یک هنر مردمی و جمعی به حساب می آید.
وی خاطرنشان کرد: در سرودهای مورد تائید انقلاب، محتوا مهم ترین رکن است و در سرودهای انقلابی یا در مورد شخصیت های انقلاب اسلامی یا شامل مفاهیم مهم انقلاب بود. همینطور این هنر بسیار مورد توجه مقام معظم رهبری هم هست و با عنایت به بیانیه گام دوم انقلاب که توسط ایشان صادر شد باید در زمینه هنر جهش بزرگی داشته باشیم و برای سوق دادن مردم به آینده انقلاب در دل های آنها نفوذ نماییم و سرود از بهترین ابزارهاست.
عبدالهی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی این جشنواره از راه رسانه ملی و خبرگزاری ها و فضای مجازی انجام شده گفت تا ۱۳ دیماه دریافت آثار ادامه داشت.
ایشان در ادامه اظهار داشت: داوری آثار در بخش سرود(صوت)؛ با مولفه های تکخوان، تنظیم، موسیقی، و گروه کر، در بخش نماهنگ؛ ایده، فیلمنامه، تدوین، فیلمبرداری و کارگردانی و در شعر برپایه غنای ادبی، غنای محتوایی، تلفیق صحیح با موسیقی و نوآورانه بودن مورد ارزیابی قرار گرفت.
دبیر نخستین جشنواره سرود «رفیق خوشبخت ما» تصریح کرد: ۵۸ اثر به این جشنواره ارسال شد، ۴۳ اثر به بخش داوری راه پیدا کردند که از این میان ۵ اثر در بخش سرود، ۵ اثر در بخش نماهنگ، ۱۰ گروه شایسته تقدیر و یک گروه هم منتخب ویژه جشنواره شده و مورد تقدیر قرار گرفتند؛ همینطور مرکز موسیقی سازمان صدا و سیما از گروههای برتر این جشنواره جهت تولید اثر فاخر حمایت خواهد نمود.
گروه نسیم رحمت با عرضه آثار برتر، رتبه ویژه را در این جشنواره کسب و لوح تقدیر، تندیس و هدیه نقدی خویش را دریافت کرد. رتبه اول تا پنجم بخش سرود(صوت) این جشنواره هم به ترتیب به گروه های رایة الزهرا(ع)، سحاب تهران(وصال)، مصباح، نغمه های افلاکی، احلی من العسل و رتبه اول تا پنج بخش نماهنگ این جشنواره به ترتیب به گروه های شبکه سرود انقلاب اسلامی، شهید بهنام محمدی، سراج، رهپویان ولایت و شمیم یاس رسید.
همینطور اسامی شایستگان تقدیر نخستین جشنواره سرود "رفیق خوشبخت ما" بنابر نظر هیات داوران اعلام گردید. از میان گروه های منتخب، آثار گروه های نجم الثاقب، آلابند، انتظار، فجر جاوید، صافات، تسنیم، ثامن، آوای مهر طاها، آوای باران و شمیم آسمان مورد تجلیل قرار گرفتند.
در انتها این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و حجت الاسلام سهرابی مدیرکل تبلیغات استان تهران، از مادر شهیدان طارمی و برگزیدگان این جشنواره تقدیر و از آلبوم اختصاصی آثار این جشنواره رونمایی گردید.




منبع:

1399/11/10
14:54:43
0.0 / 5
896
تگهای خبر: تبلیغات اسلامی , جشنواره , زندگی , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
جاویدانی