توسط نشر نو؛

ترجمه رمان چنان ناكام كه خالی از آرزو پتر هاندكه چاپ شد

ترجمه رمان چنان ناكام كه خالی از آرزو پتر هاندكه چاپ شد

رمان چنان ناکام که خالی از آرزو نوشته پتر هاندکه با ترجمه ناصر غیاثی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، رمان یا داستان بلند «چنان ناکام که خالی از آرزو» نوشته پتر هاندکه اخیرا با ترجمه ناصر غیاثی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب، یکی از عناوین مجموعه «کتابخانه ادبیات داستانی معاصر» است که این ناشر چاپ می کند.
عده ای هانکه را دنباله کافکا و روبرت موزیل می دانند و عده ای هم او را با هاینریش بل مقایسه می کنند. نسخه اصلی «چنان ناکام که خالی از آرزو» که ترجمه فارسی از روی آن انجام شده، سال ۲۰۱۹ در برلین چاپ شده است؛ سالی که هاندکه در آن برنده جایزه نوبل ادبیات شد. جالب است که هاندکه ای که روزی خواهان تعطیلی این جایزه بود، سال ها بعد برنده آن شد. این رمان هاندکه یکی از مهم ترین آثار معاصر ادبیات آلمانی است و نخستین چاپش سال ۱۹۷۲ ارائه شد.
نویسنده کتاب پیش رو، نوشتن «چنان ناکام که خالی از آرزو» را هفت هفته بعد از درگذشت مادرش آغاز کرد؛ یعنی زمانی که به قول خودش قبل از بندآمدن زبانش بوده است. او قبل از آن که دیگر نتواند از مادرش بنویسد، دست به کار نوشتن این رمان شده است. این رمان از این نظر، یک اثر نیمه زندگی نامه ای خوانده شده که بخش هایی از آن واقعی و بخش های دیگرش زاده تخیل نویسنده هستند.
در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
هیچ وسیله برقی ای در خانه نبود. هنوز همه کارها با دست انجام می شد. اشیایی متعلق به قرنی سپری شده، در شعور عموم ارتقایافته به یادگاری: نه فقط آسیاب قهوه که به هر روی اسباب بازی محبوب هم بود، هم تخته رختشویی پت و پهن، اجاق گرم و نرم، دیگ های بامزه ای که همه جایشان وصله پینه شده بود، میله بخاریِ خطرناک، ارابه شوخ چشم، داس علفِ تشنه کار، چاقوهایی از تمیزی برق افتاده که چاقوتیزکن های بدظاهر خوش طینت در گذر سال ها حدودا طرف های کندشان را تا ته تیز کرده بودند، انگشتانه شوخ و شنگ، هاون چوبیِ دست وپاچلفتی، اتوی غول آسایی که گذاشتن مدامش روی اجاق برای گرم شدن اسباب تنوع بود و سرانجام آن بهترین وسیله: ماشین خیاطی «سینگر» که دستی و پایی کار می کرد؛ حال آنکه سرمستی تنها در شمارش این اشیاست.
اما شیوه دیگری از شمارش که طبیعتا همان قدر آرامش بخش می بود: کمردرد؛ دست های سوخته از لباس های پخته شده و سپس سرخ از سرما بر بند رخت که همچون _به هنگام تا زدن لباس های یخ زده _ قرچ قروچ می کردند _ گاهی خون دماغ شدن موقع راست شدن از حالت خمیده؛ زن ها، آنچنان در اندیشه هرچه سریعتر انجام دادن تمامی کارها بودند که با آن لکه خون خاص پشت لباسشان غرق در خود به خرید می رفتند؛ آه و ناله دائمی از دردهای خُردی که تحمل می کردند چون زنی بیش که نبودند. زن ها وقتی با هم بودند: نه «حالت چطور است؟» بلکه «بهتر شدی؟»
اینها را می دانیم، هیچ چیزی را به اثبات نمی رسانند؛ طرز فکرِ حسن و عیب، این شرورترین اصل زندگی، از هر نوع قدرت اثباتی تهی شده است.
این کتاب با ۸۶ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۲۰ هزار تومان انتشار یافته است.


منبع:

1400/01/22
14:31:17
0.0 / 5
874
تگهای خبر: بازار , خرید , زندگی , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
جاویدانی