وزیر علوم:

آثار شهید مطهری را محور وحدت حوزه و دانشگاه قرار بدهیم

آثار شهید مطهری را محور وحدت حوزه و دانشگاه قرار بدهیم

وزیر علوم با تاکید بر اینکه آثار شهید مطهری را می توانیم محور وحدت حوزه و دانشگاه قرار بدهیم، اظهار داشت: لازم است شاخصه های اصلی وحدت بین حوزه آثار شهید مطهری بازشناسیی شود تا در عرصه عمل نیز تجلی پیدا کند.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، دکتر منصور غلامی در مراسم نکوداشت مقام استاد که امروز در پژوهشکده علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، با تاکید بر اینکه همزمانی روز استاد در ماه مبارک رمضان را باید به فال نیک بگیریم، اظهار داشت: همه اساتید، پژوهشگران، پژوهشگران و متفکران در دوران شیوع ویروس کرونا ویروس اهتمام و تلاش شبانه روزی برای عدم ایجاد وقفه در عرصه آموزش عالی داشتند و امروزه بعد از گذشت بیش از یکسال از شیوع این ویروس ما شاهد تاثیرات این تلاش ها هستیم.
ایشان سپس اشاره کرد: امسال روز استاد، معلم و دانشمند با ماه مبارک رمضان و خصوصاً شب های گرانقدر قدر عجین شده است. ما باید از امام علی (ع) بعنوان الگوی تمام عیار زندگی و اسوه اخلاق استفاده نمائیم. در حقیقت صحبت از معلم به صورتی نشان از توجه به خاصیت های خلقت بشر است.
وزیر علوم همین طور اشاره کرد: معلمان وقتی بعنوان وارثان انبیاء و سردمداران هدایت تعریف می شوند. بر این اساس وظیفه خطیر و اثرگذاری ویژه آنها بعنوان پیشگامان آگاهی بشریت مورد توجه خاص باید قرار بگیرد.
دکتر غلامی اشاره کرد: در ایران ما روز خجسته با نام و یاد معلمی بزرگ به نام استاد شهید مطهری یاد شده است که شخصیتی فرزانه و دردشناس یاد شده است که تمامی آثار او بزرگ و گرانبهاست. امام بزرگوار ایشان را پاره تن خویش نامیدند و رهبری نیز فرمودند شهید مطهری چشمه سیال و جوشانی بود که آثار او هم مثل یاد او زنده است.
وی اشاره کرد: همچون خاصیت های ممتاز شهید مطهری دغدغه مندی نسبت به چالش های اجتماعی بود و به تعبیر خود او آثار و تلاش او نشانگر این است که در عرصه ای چالشی متوجه جوانان، دانشجویان و منافع ایران بود و حضور ایشان در دانشگاه تهران و تعامل سازنده با دانشگاهیان می تواند نشانگر پیوند حوزه و دانشگاه باشد و لازم است شاخصه های آن بازشناسی شود تا در عمل تجلی پیدا کند.
وی ادامه داد: توجه به سخنرانی های راهگشای شهید مطهری بیان کننده مطالبات او درباب چالش های جامعه است. بخش های عمده ای از دانشگاه های ما که محورهای اصلی در عرصه تمدن سازی هستند می توانند از آثار شهید مطهری استفاده کنند.
وزیر علوم اظهار داشت: امسال در روز بزرگداشت شهید مطهری شاهد به ثمر نشستن آثاری باارزش در تداوم مسیر گفتمان آن شهید هستیم. و تقویت پشتوانه های معارف اسلامی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی هستیم. بر این اساس اگر محورهای این مباحث و محورها مورد توجه قرار بگیرد و سبب مسئله مندی متناسب با نیازهای اجتماعی خواهد شد
وزیر علوم اضافه کرد: طرح ارتقای علوم انسانی ماموریتی بود که برمبنای اسناد بالادستی از طرفی وزارت علوم، هیات امنا و سازمان برنامه به پژوهشگاه سپرده شده است که امروز شاهد به بار نشستن آن هستیم. از خاصیت های آن این است که با مشارکت بخشی سراسری موضوع مسئله یابی بصورت بخشی نخبگانی طراحی و اجرا شدند و جریان درون زا و بالنده در عرصه علوم انسانی کشور بدل گشته است.
بگفته وی؛ طرح فوق ناظر بر چالش های اجتماعی و با دیدگاه کاربردی طراحی شده است. در نتیجه گامی مهم در راه بومی سازی و تقویت جنبه های بومی برداشتیم که می تواند مبنای تمامی نهادهای برنامه ریزی و سیاست گذار باشد.



1400/02/12
20:57:40
0.0 / 5
1073
تگهای خبر: آموزش , دانشگاه , زندگی , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
جاویدانی