توسط فرهنگسرای اندیشه؛

جلسات کشف واقعیت های حجاب

جلسات کشف واقعیت های حجاب

جاویدانی: رییس فرهنگسرای اندیشه از برگزاری یک کرسی برای گفت و گو درباره موضوع حجاب آگاهی داد و اظهار داشت: اهتمام می نماییم ادله هر دو طیف جامعه در موضوع حجاب را مورد بررسی قرار بدهیم.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، ناصر امین زاده مدیر فرهنگی هنری منطقه ۷ و رییس فرهنگسرای اندیشه اظهار داشت: در هفته های گذشته، موضوع حجاب تبدیل به یکی از اصلی ترین سوژه های خبری، اجتماعی و فرهنگی کشور شده است. بروز برخی مناقشات در سطح جامعه و بازتاب خارج از تصور آن در فضای مجازی، موضوع حجاب را تبدیل به یکی از پربحث ترین سوژه ها کرده است، به شکلی که حتی عده ای آنرا با موضوعات سیاسی و دینی گره زدند. از سویی دیگر، رسانه های خارجی نیز تلاش کردند بر موج اجتماعی حاصل از این اتفاقات سوار شده تا بهره برداری سیاسی مطلوب خودرا رقم بزنند.
وی افزود: در مناقشاتی که بعضاً رخ داد، دو نوع نگاه نسبت به موضوع حجاب وجود داشت؛ عده ای معتقد بودند که حجاب، امری شخصی، خصوصی و فردی است و مداخله در آن، مداخله در حریمِ خصوصی افراد است؛ این گروه، منکر هرگونه اعمال قانون در این حوزه می شدند، اما در نقطه مقابل عده ای دیگر می گفتند از آنجائیکه جامعه ایرانی، پیوند خورده با آموزه های دینی بوده و سبک زندگی اسلامی در آن رواج گسترده دارد، باید در مقابل گسترش بی حجابی ایستادگی کرد. این گروه معتقد بودند که موضوع بی حجابی به رواج سبک زندگی غربی می پردازد که با روح آموزه های دینی در تضاد جدی قرار دارد و حتی می تواند عواقب خطرناک بعدی را به همراه داشته باشد.
امین زاده اظهار داشت: نکته اساسی که خیلی از دغدغه مندان ایران و انقلاب را به خود درگیر کرده این است که طرف خارجیِ غربی با سوار شدن بر موج های اجتماعی و فرهنگی این چنینی، به دنبال رقم زدن دودستگی در میان مردم، ایجاد تنش های اجتماعی و قبح زدایی از برخی موضوعات، فراتر از مقوله ححاب است. این اتفاق در حالی است که می توان این مساله را در خود جامعه ایرانی و در بستر گفت و گو و با استنباط های عقلی حل کرد. بنظر می رسد که نهادها و دستگاه های فرهنگی نقش مهمی در این حوزه دارند اما این نقش مهم عمدتا مورد غفلت قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: معتقدم که در این مساله مهم، لازم است ضمن رعایت شأن افراد و پرهیز از اقداماتی که سبب تنش شود، قوانین حاکم بر کشور و آموزه های دینی مورد توجه قرار گرفته و با اتخاذ سیاست های فرهنگی اثرگذار، به سمت اقناع جامعه در موضوع حجاب و جاری ساختن این واجب الهی حرکت کرد.
امین زاده اظهار داشت: بنظر می رسد متولیان امر فرهنگ لازم است زمینه را برای تولید فکر و علم در عرصه عفاف و حجاب و روابط زن و مرد نظریه سازی کنند و طبقه فرهیخته و کارشناسان متعهد را به تلاش و پیگیری های علمی در این حوزه ها فراخوانند تا الگوهای جامع و کاملی درباره موضوع حساسی چون عفاف و چگونگی نمایش و ارائه مسائل زنان در برنامه ها عرضه کنند و با تدوین برنامه توسعه خانواده دینی و مشخص کردن سیاست های کلان و استفاده از نظریه های ارتباطی و رسانه ای، اولویت فکری مخاطبان خودرا تعیین نموده و به تدریج با ارائه آگاهی و اطلاعات نگرش آنان را تغییر دهند.
مدیر فرهنگی هنری منطقه ۷ از برگزاری ویژه برنامه ای با محوریت حجاب آگاهی داد و اظهار داشت: فرهنگسرای اندیشه که رسالت خودرا پرداخت به موضوعات فرهنگی روز کشور از دریچه اندیشه ورزی، گفت و گو با نخبگان و استفاده از نظرات صاحب نظران می داند، ویژه برنامه جدیدی را با محوریت موضوع حجاب برگزار خواهدنمود و در آن می خواهد به همه ابعاد این مساله پرداخته و به شبهاتی که دراین زمینه مطرح می شود، پاسخ دقیق و متقن علمی مبتنی بر آموزه های دینی و الزامات زندگی اجتماعی دهد.
رئیس اسبق فرهنگسرای فردوس، گلستان، انقلاب، سرو و باغ موزه هنرهای ایرانی اضافه کرد: این ویژه برنامه اختصاص به برگزاری سلسله جلسات گفت و گو محور دارد که در هر کدام، موضوع حجاب از یک بُعد و جنبه مورد بررسی اساتید و صاحب نظران قرار می گیرد. گفت و گو درباره رویکرد های «فرهنگی اجتماعی»، «مطالعات زنان»، «عرفی عقلی»، «فقهی حقوقی»، «اعتقادی کلامی» همچون مهم ترین محورهای تعریف شده در این برنامه است.
وی افزود: همین طور درخدمت چهره هایی نظیر محمدصادق کوشکی، حجت الاسلام سرلک، اباالفضل اقبالی، سیدمحمد روحانی، حجت الاسلام هدایت نیا و حجت الاسلام دکتر ذوعلم، دکتر مهدی جمشیدی، دکتر محمدحسن شاهنگی و … خواهیم بود. این اساتید از صاحب نظران این عرصه بوده و با خط فکری مختلف، مقوله حجاب را مورد بررسی قرار می دهند.
امین زاده ضمن برشماری تعدادی از سوژه های مورد بررسی در این جلسات اظهار داشت: اهتمام می نماییم ادله هر دو طیف جامعه در موضوع حجاب را مورد بررسی قرار بدهیم. برهمین اساس موضوعات مهمی نظیر «ادله فقهی حکومت اسلامی در موضوع حجاب»، «بازخوانیِ انتقادی سیاست های حجاب در چهار دهه گذشته»، «رواج سبک زندگی غربی در بستر بی حجابی»، «بهره برداری های سیاسی و امنیتی از موضوع حجاب»، «تلاش دشمنان برای ایجاد شکاف اجتماعی»، «برخوردهای قهری با موضوع حجاب نظیر گشت ارشاد»، «کشف حجاب و تهاجم فرهنگی»، «دخالتِ حکومت در پوشش» و … که همچون نقطه نظرات اساسی در گفتمان هر دو طرف است را بصورت ریشه ای مورد بررسی قرار بدهیم.
وی در آخر اظهار داشت: به زودی و در ادامه همین برنامه، جلسات مناظره بین کارشناسان و پرسش و پاسخ از طرف مخاطبان با موضوع حجاب برگزار می شود که اخبار مربوط به آن متعاقباً اعلام می شود.
نخستین جلسه از این ویژه برنامه روز پنج شنبه ۱۳ مرداد ساعت ۱۴ با حضور ابوالفضل اقبالی در فرهنگسرای اندیشه برگزار می گردد و جلسه دوم نیز در همان روز از ساعت ۱۶ با سخنرانی سیدمحمد روحانی انجام می شود. از عموم شهروندان دعوت می شود تا برای پرسش و پاسخ درباره موضوع جلسه در آن حضور پیدا کنند.
هم چنین کسانی که تمایل دارند بصورت غیرحضوری شرکت نمایند، می توانند با مراجعه به پیوند https: //online.shahramookht.ir/ch/gapogoft وارد جلسه شوند و گزینه میهمان را انتخاب کنند.


منبع:

1401/05/12
20:58:49
0.0 / 5
339
تگهای خبر: حقوق , زندگی , شركت , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
جاویدانی