مدیر موزه عبرت ایران خبر داد

زندانی دو دیكتاتور روی پیشخوان كتابفروشی ها

زندانی دو دیكتاتور روی پیشخوان كتابفروشی ها

جاویدانی: تازه ترین رمان یوسف قوقج با عنوان زندانی دو دیكتاتور از جانب موزه عبرت ایران منتشر گردید.



قاسم حسن پور مدیر موزه عبرت ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر، ضمن اعلام خبر چاپ تازه ترین رُمان این موزه با عنوان «زندانی دو دیكتاتور»، اظهار داشت كه مبحث محوری این رُمان، زندگی و مبارزات شهید «حسن حسین زاده موحد» است.
قاسم حسن پور این رُمان را گرته برداری مناسب و شایسته از زندگی و شخصیت این شهید دانست و اظهار داشت: «از آن جا كه اغلب زندگینامه ها به لحاظ ماهیت و خصوصیت این گونة ادبی، تنها به یك بُعد از زندگی شخصیت نظر دارند و به اصطلاح، روایتی تخت و خطی دارند، باوجود ارزشمندی، به لحاظ ادبیت اثر، قادر نیستند در ردیف ادبیات (به مفهوم خاص) قرار بگیرند و به همین خاطر، زندگی شهدا به خاطر داشتن خیلی از نكات مهم مورد نیاز نویسندگان مجرب برای خلق اثری ادبی، می توانند مورد استفادة بهینه در نگارش رُمان قرار بگیرند.»
مدیر موزه عبرت ایران درباره مناسبت نشر این كتاب با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: از آن جا كه شهید حسن حسین زاده یكی از مبارزین رژیم ستمشاهی بوده و در دوران جنگ تحمیلی هم حضور چشمگیری داشته و از آزادگان بوده، مبحث این رُمان هم طبیعتاً، علاوه بر ادبیات داستانی انقلاب اسلامی، به ادبیات دفاع مقدس هم مرتبط می گردد.
حسن پور درباره خصوصیت های این اثر اظهار داشت: به نظرم امروزه اغلب آثاری كه در حیطة ادبیات داستانی خلق می شوند، از فقر سوژه و درونمایة پرارزش رنج می برند، و این درحالیست كه تاریخ معاصر كشورمان، مشحون از حوادث و شخصیت هایی است كه می توانند دستمایة خلق آثاری عمیق و تأثیرگذار باشند.
وی در ادامه، بیان داشت: در زندگی شهید «حسن حسین زاده موحد» همة این خصوصیت ها وجود دارد. این كه چه عاملی سبب شده تا ایشان به فعالیت سیاسی ضد رژیم ستمشاهی روی بیاورد و در ۱۵ سالگی از جانب ساواك بازداشت شود و شكنجه ها، آزاد شدن ها و بازداشت ها تا آخر عمر پهلوی ادامه پیدا كند و در ادامه، با آغاز جنگ تحمیلی، داوطلبانه به جبهه برود و درنهایت اسیر شود و در اردوگاه ۱۱ تكریت، خارج از لیست صلیب سرخ بوده باشد، نكات قابل تأملی دارد كه ذهن هر نویسنده ای را برای نگارش اثری قابل تأمل و موثر به مخاطبین دربارة این شخصیت مظلوم و برجستة كشورمان به خودش مشغول می كند.
حسن پور در پایان، عنوان كرد: موزه عبرت ایران، اخیراً در نگاهی جدید، چاپ و انتشار رُمان و آثار مستند ـ داستانی با مبحث زندگی و شخصیت مبارزان سیاسی شكنجه شده در كمیته مشترك ساواك و شهربانی رژیم ستمشاهی را شروع كرده است.
این اثر در چارچوب رُمان، به قلم یوسف قوجُق در ۲۰۸ صفحه از جانب موزه عبرت ایران انتشار یافته است.
این نویسنده كه دبیری جشنواره قلم زرین و داوری بعضی از جشنواره های ادبی را در كارنامه فعالیت های خود دارد، مولف بیشتر از سی عنوان رُمان و مجموعه داستان است كه بعضی از آنها در جشنواره های مختلف تقدیر شده اند.
در بخشی از این رُمان می خوانیم:
خودم را رساندم به نرده ها و نگاه كردم. مردی داشت افتان و خیزان، می دوید دور حوض وسط حیاط. پاهایش انگار مال خودش نبود. جان می كند و می دوید. می لنگید و می دوید. یكهو چشمم افتاد به رد پاهایش كه خونی بود.
همان موقع صدای جیغ حسن از اتاق آمد. سراسیمه و نگران از بلایی كه زینتی داشت سرش می آورد، سرم را چرخاندم سمت در. همزمان، صدایی از پایین آمد.
ـ مگه با تو نیستم نفله!؟
گیج و مبهوت، نگاهم چرخید به پایین. دیدم كسی كه پیراهن سفید تنش بود و صورتش را نمی دیدم، از گوشه ای آمد بیرون و رفت سمت مرد. پسِ گردنش را گرفت و هُلش داد. مرد روی پایش چین خورد. آمد خودش را نگه دارد كه لگد مرد نشست روی پشتش. سكندری خورد و با كله، پلاس زمین شد.
جیغ دوبارة زن، پیچید تو گوش هایم. زهره ام تركید.
ـ... ولم كن وحشی! ولم كن!
چشمم هراسان، رفت سمت دری همان پایین، كه بسته بود.
ـ بلند شو تن لش!

1397/09/25
14:15:31
5.0 / 5
4167
تگهای خبر: جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
جاویدانی