معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی:

استفاده از زبان هنر بهترین ابزار برای ماندگاری مفاهیم قرآنی بوده است

استفاده از زبان هنر بهترین ابزار برای ماندگاری مفاهیم قرآنی بوده است

به گزارش جاویدانی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینكه هنر بهترین و شیواترین ابزار ابلاغ پیام به حساب می آید، تصریح كرد: اگر زبان علمی دارای خصوصیت بیان مستقیم حقایق است، زبان هنر غیرمستقیم همین حقایق را بیان می كند.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، عیسی علیزاده عصر دوشنبه، ۱۳ اسفند ماه در اختتامیه سومین جشنواره سراسری دانشجویی «شهود قدسی» و دومین جشنواره سراسری دانشجویی «شعر باران» زبان هنر را بهترین و شیواترین ابزار برای ابلاغ پیام بیان و افزود: اگر زبان علمی دارای خصوصیت بیان مستقیم حقایق است، زبان هنر بیان غیرمستقیم همین حقایق است، بنابراین شاید بهترین ابزار برای ماندگاری مفاهیم قرآنی در طول اعصار بعد از نزول، استفاده از زبان هنر است؛ چونكه قرآن دربردارنده عصاره گدازنده عصاره رموز آفرینش است و تجلی بخشیدن به این رموز جز از راه هنر امكان پذیر نیست.
وی با اشاره به این كه هنرمند واقعی در خلق اثر هنری جلوه ای از جلوه های پنهان آفرینش را عیان می سازد و كثرت عالم را در تمامی اشیا عین وحدت می بیند، اظهار داشت: بهره گیری و تأثیرپذیری فرهنگی و هنری از قرآن امری رایج بوده است، به گونه ای كه هنری مثل خوشنویسی در داد و ستدی نزدیك به مصحف شریف تكامل یافت و برخی هنرهای دیگر هم همچون تذهیب، نگارگری، كتیبه نویسی، كاشی كاری و حتی هنرهای لسانی همچون ادبیات، معانی، بیان تأثیرات فراوانی از قرآن و مفاهیم آن گرفته اند.
علیزاده تاكید كرد: ادعای گزافی نیست اگر گفته شود اساس فعالیت های جهاد دانشگاهی در عرصه فرهنگی بعد از تأسیس در سال ۱۳۵۹ توجه ویژه به فرهنگ، هنر و فعالیت های قرآنی است و این فعالیت ها تابحال منشأ اثرات فراوانی بوده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، تأسیس سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور، خبرگزاری تخصصی قرآن (ایكنا)، مركز مطالعات میان رشته ای قرآن كریم، مركز رشد هنرهای قرآنی را همچون اقدامات شایسته جهاد دانشگاهی برشمرد كه منشأ اثرات و بركات ارزشمندی در این حوزه شده است.
وی اظهار نمود: بر همین مبنا برگزاری ۲۴ دوره جشنواره ملی قرآن دانشجویان، ۷ دوره جشنواره ادبی هنری قرآنی، ۶ دوره مسابقات بین المللی قرآن دانشجویان مسلمان، ۳ دوره جشنواره ادبی هنری با محوریت سوره های قرآن كریم و انتشار بیشتر از ۱۰۰ شماره ویژه نامه رایحه و ۱۸ فصلنامه تخصصی میان رشته ای قرآن و ده ها فعالیت دیگر همچون اقداماتی است كه اهمیت پرداختن به موضوعات هنری و دینی را در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی نمایان می كند.
علیزاده در ادامه ضمن قدردانی از زحمات همكاران جهاد دانشگاهی فارس بعنوان میزبان این جشنواره، ابراز امیدواری كرد كه طراحی و اجرای جشنواره های هنری و دینی در شهر شیراز بعنوان پایگاه هنر قرآنی و سرزمین حافظ و سعدی به احیای دوباره و وثیق و ارتباط هرچه بیشتر قرآن و هنر در این سرزمین بینجامد.
سومین جشنواره قرآنی شهود قدسی و دومین جشنواره شعر باران، دو رویداد فرهنگی هنری در رابطه با قرآن و خاندان (س) است كه ویژه دانشجویان سراسر كشور و به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فارس برگزار شده است.



1397/12/14
14:55:16
5.0 / 5
4338
تگهای خبر: احیا , جشنواره , دانشگاه , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
جاویدانی