مدیر حوزه های علمیه كشور:

هر كسی تاب سختی ندارد از حوزه علمیه برود

هر كسی تاب سختی ندارد از حوزه علمیه برود

به گزارش جاویدانی مدیر حوزه های علمیه كشور با اشاره به اینكه افتخار می نماییم پای مصالح مردم و دین اسلام ایستاده ایم، اظهار داشت: حوزه جای آمادگی سختی های بزرگ در جهت تحمل مشكلات برای مصالح مردم و اعتلای اسلام است و اگر كسی این آمادگی را در خود نمی بیند از حوزه برود.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه كشور در مراسم تكریم و معارفه مدیر جدید حوزه های علمیه استان قزوین كه بامداد امروز با حضور مسئولان استانی و طلاب حوزه های علمیه در شبستان امیرالمؤمنین (ع) مسجدالنبی (ص) برگزار شد، ضمن گرامی داشت یاد و نام چهره های بزرگ و اثرگذار استان قزوین اظهار نمود: این استان در عرصه علم و سیاست و دیانت در كشور اثرگذار بوده و نامهای ماندگاری از قزوین به یادگار مانده است.
وی ادامه داد: خطه قزوین در طول تاریخ انسان های بزرگی را پرورش داده و یك شهر تاریخی، الهام بخش و اثرگذار بوده و حوزه های علمیه این شهر هم در طول تاریخ درخشان بود، بنابراین نیاز است آنرا معرفی كرده و ضمن بازخوانی زمینه آشنایی نسل جوان و ترسیم این هویت در میان آنها را ایجاد نماییم تا بدین واسطه زمینه آشنایی آنها را با این پیشینه پرافتخار در قزوین فراهم نماییم.
آیت الله اعرافی اشاره كرد: حوزه های علمیه ذات و بنیان اندیشه و تولید فكری بوده اند و عمق و ژرفای تفكر علمی را در آن می توان مشاهده كرد چون كه در طول تاریخ و قرون متمادی همواره مولد علم و دانش و نظریات بدیع و بكر و انسان ساز بوده است.
وی با اشاره به اینكه غنای شخصیتی و اخلاقی همچون خصوصیت های بارز حوزه های علمیه است، اظهار داشت: مردمی و اجتماعی بودن حوزه های علمیه همچون خصوصیت های آن است كه همواره در كنار آنها بوده و این در ذات آن هاست چون كه حوزه علمیه نمی تواند یك نهاد جدا از مردم باشد.
نقش آفرینی حوزه های علمیه در پیچ های مهم تاریخی
این مسئول بیان كرد: اگر روزی حوزه از عشق به مردم فاصله بگیرد بی گمان نمی توان آنرا حوزه علمیه دانست و این از قدیم مرسوم بوده كه بزرگان ما در مقابل مردم و نیازمندان زانو می زدند و در نگاه حوزوی غنی و فقیر و كوچك و بزرگ یكسان بوده و عالم دین فانی در مردم بود.
مدیر حوزه های علمیه كشور با تاكید بر اینكه طلاب باید سابقه كهن و ریشه و شاخ برگ این درخت عظیم را به درستی بشناسند، اظهار داشت: حوزه های علمیه سرنوشت ساز و حاضر در صحنه های مهم سیاسی بوده و در پیچ های مهم تاریخی نقش آفرین بوده اند.
وی افزود: پیوستگی علمی در حوزه های علمیه از دیگر خصوصیت های آن است كه این به لحاظ تاریخی بالای هزار سال قدمت داشته و متصل به خاندان است، جوانان برومند كشورمان باید بدانند شناسنامه فرهنگی ما متصل به خاندان (ع) است و امروز در خدمت به مردم و نظام تلاش می كند.
این مسئول با اشاره به اینكه قم در یك صد سال گذشته یك محوریت ناب را در جهان پیدا كرده و به قطب معارف دینی و خاندان (ع) تبدیل گشته است، اظهار داشت: هم اكنون پس از چهل سال از عمر انقلاب اسلامی شاهد تحولات شگرف در حوزه های مختلف هستیم.
كسانی كه آماده مقابله با سختی ها نیستند جایشان در حوزه های علمیه نیست
آیت الله اعرافی با اشاره به اینكه افتخار می نماییم پای مصالح مردم و دین اسلام ایستاده ایم، عنوان كرد: حوزه جای آمادگی سختی های بزرگ در امتداد تحمل مشكلات برای مصالح مردم و اعتلای اسلام است و اگر كسی این آمادگی را در خود نمی بیند از حوزه برود.
وی اشاره كرد: حوزه در روزگاری است كه دشمنانی بزرگ، رقیبانی قَدَر، مطالبه گرانی مختلف و قلمروهایی بزرگ دارد بنابراین رسالت آنها بسیار سنگین است از این رو باز تاكید می كنم كسانی كه آماده مقابله با سختی ها نیستند جایشان در حوزه های علمیه نیست.
این مسئول افزود: جامعه امروز مطالبات جدی دارد كه حوزه باید به آن پاسخ دهد از این رو تحول آموزشی در طراحی های حوزه علمیه مورد توجه بوده و امروز در چارچوب صدها رشته آنرا بازسازی كرده ایم بنابراین می توان بعنوان دست آورد جدید آنرا در قم مورد توجه قرار داد.
مدیر حوزه های علمیه كشور افزود: حجم بالای تولیدات علمی، توسعه قلمروهای جدید در حوزه های مختلف، بین المللی شدن قم به صورت بی سابقه به شكلی كه از بیشتر از ۱۳۰ كشور طلاب در حال آموزش هستند، توجه به بانوان برای حضور در عرصه علم و دانش دینی، ارتباط و در خدمت انقلاب بودن و پایگاه تولید یك نظام و انقلاب در جهان را می توان همچون خصوصیت های قم جدید برشمرد.
ترسیم ۲۶۰ مأموریت برای روحانیون
وی با تاكید بر اینكه امروز رسالت ما بسیار سنگین بوده و دشمنی و هجمه ها ضد حوزه های علمیه غیرقابل شمارش است، اضافه كرد: ۲۶۰ مأموریت برای روحانیت متصور است و آنها باید با علم و اخلاق و تدبیر و شجاعت و روحیه ای انقلابی و اجتماعی در همه این قلمروها نقش آفرینی كنند.
این مسئول با اشاره به تغییرات جدید در حوزه های علمیه استان های مختلف تصریح كرد: تفویض اختیارات بیشتر به حوزه های شهرهای مختلف همچون سیاست های جدید حوزه های علمیه است چون كه حوزه ها باید بر سرمایه های خود تكیه كنند.
وی افزود: همینطور توسعه كیفی و عمق و ژرفایی حوزه ها از دیگر تأكیدات مؤكد است كه باید مورد توجه بزرگان و عالمان و مدیران حوزه های علمیه در شهرهای مختلف كشور باشد.
استاندار قزوین برای احیای ابنیه حوزه علمیه تلاش كند
آیت الله اعرافی خطاب به استاندار قزوین درخواست كرد: ابنیه حوزه های علمیه استان بعنوان شناسنامه فرهنگی این شهر باید بیشتر از گذشته مورد توجه قرار بگیرد بنابراین از استاندار قزوین خواهانم ضمن مهم شمردن آن در امتداد احیای این ابنیه تاریخی تلاش بیشتری داشته باشد.
مدیر حوزه های علمیه كشور در انتها اشاره كرد: باید عالمان و بزرگان قزوین تلاش كنند كه مساجد تاریخی بار دیگر احیا شده و ده ها برنامه كه سطح و تراز استان را بالاتر از وضعیت كنونی قرار دهد.
به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، در انتها این مراسم از زحمات حجت الاسلام عباسی تولیت سابق حوزه های علمیه استان تقدیر و حكم انتصاب حجت الاسلام محمدتقی سبحانی بعنوان مسئول جدید به وی اهدا شد.



1398/04/15
18:36:05
5.0 / 5
4361
تگهای خبر: آموزش , احیا , طراحی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
جاویدانی