توصیه به زائران اربعین، ۱

شرایط مرزها چگونه است؟

شرایط مرزها چگونه است؟

جاویدانی: مرزهای مجاز برای تردد زوار اربعین «مهران»، «شلمچه» و چذابه» است. مرز «خسروی» را نیز بعنوان چهارمین پایانه خروج از كشور، می توان اضافه كرد. درحال حاضر این چهار مرز باز بوده و تردد زوار در جریان است.


به گزارش ایسنا، زوار می توانند از فرودگاه های تعیین شده یا مرز دریایی خرمشهر به مقصد بندر بصره نیز استفاده كنند. زوار برای «سفر زمینی» به عراق عوارض خروج نمی پردازند اما برای سفر هوایی طبق مصوبه مجلس باید هر نفر باید ۱۱۰ هزار تومان بپردازد و در فرودكاه نجف نیز ۱۵ دلار از هر زائر عوارض دریافت می شود.
قبل از حركت به سمت مرزهای زمینی، از باز بودن پایانه های مرزی و امكان خروج از مرز مربوطه اطمینان حاصل شود، برای اینكه امكان دارد برخی گذرگاه ها بنا به شرایط در ساعاتی از شبانه روز باز نباشند. چنانكه در اواخر هفته گذشته مرز چذابه برای ساعاتی بسته شد و مرز خسروی نیز به خاطر شرایط داخل عراق به درخواست دولت آن كشور، برای چند روز بسته شد.
نحوه ورود و خروج زوار از مرزهای خاكی، بوسیله «ستاد مركزی اربعین»، نیروی انتظامی و استانداری ها اطلاع رسانی می شود.
با عنایت به حجم تقاضا برای دریافت گذرنامه در مناسبت اربعین نیز اداره گذرنامه اعلام نمود كه امكان صدور این میزان گذرنامه را ندارد. در همین راستا تفاهم نامه ای با دولت عراق امضاء و قرار شد كه آنها برگه ای را بعنوان برگه «تردد زیارت اربعین» از طرف شهروندان ایرانی قبول كنند.
همین طور با عنایت به كمبود محل اسكان و امكانات رفاهی در بعضی پایانه های مرزی، بهتر است به شكلی سفر آغاز شود كه زائر، به اقامت در شهرهای مرزی نیاز كمتری داشته باشد. در هر صورت در مناسبت اربعین، شهرهای مرزی كه در راه حركت زوار قرار دارند، آماده اسكان، پذیرایی و ارائه خدمات به زوار، در حد توان هستند. در صورت نیاز برای اقامت شبانه می توان شهرهای همجوار با شهرهای مرزی را نیز انتخاب نمود.
ازدحام در بعضی مرزها همچون مهران خصوصاً در ایام نزدیك به اربعین، تحمل و صبر بیشتری را می طلبد، بدین سبب لازم است زمان ورود به این مرزها خروج از آنها مدیریت شود. تجربه زوار بر این است كه بهترین زمان برای عبور از مرزها بامداد زود یا اول شب است.
مرز مهران
شهر مرزی «مهران» در منتهی الیه غربی استان ایلام قرار دارد و فاصله آن تا شهر ایلام ۸۵ كیلومتر است. زائرانی كه از این شهر وارد عراق می شوند بعد از عبور از منطقه «زرباطیه» و شهر كوچك «بدره»، وارد شهر «كوت» شده و با عبور از «نعمانیه»، «شوملی»، «دیوانیه» و «شامیه» وارد شهر «نجف» می شوند.
طول این مسیر از پاسگاه مرزی «زرباطیه» تا بازرسی ورودی «نجف» ۳۰۲ كیلومتر است.
این مرز یكی از شلوغ ترین گذرگاه ها در مناسبت اربعین به شمار می آید كه با عنایت به جمعیت بازگشت كننده، چادرهایی برای اسكان زوار و هلال احمر در این مرز برگزار شده است. اگر زوار شب به این گذرگاه مرزی رسیدند بهتر است، شب را در این مرز سپری كنند و بامداد زود را برای حركت پیاده انتخاب كنند؛ چونكه در «زرباطیه»، نقطه مقابل مرز مهران در خاك عراق امكانات رفاهی و بهداشتی مناسب و به اندازه ایجاد نشده و معمولا زوار به محض عبور از این مرز و ورود به خاك عراق، پیاده و یا سواره راهی دیگر شهرهای عراق می شوند.
مرز شلمچه
این منطقه مرزی در غرب خرمشهر و نزدیك ترین نقطه مرزی به شهر «بصره» در كشور عراق است. مرز شلمچه جنوبی ترین مرز زمینی ایران و عراق و فاصله آن تا خرمشهر ۱۵ كیلومتر و تا بصره ۲۰ كیلومتر است. زائرانی كه از این مرز وارد عراق می شوند، بعد از عبور از منطقه «شلمچه» و «تنومه» وارد شهر بصره شده و بعد از آن به «سماوه» و «نجف» می رسند. طول مسیر از شلمچه تا نجف تقریباً ۴۶۰ كیلومتر است.
طبق اعلام وزارت امور خارجه و نیروی انتظامی، مرز شلمچه برای تردد اتباع خارجی در نظر گرفته شده است. این اتباع برای خروج از این مرزها نیز به ویزای دوبار عبور از ایران برای سفر به عراق نیاز دارند.
مرز چذابه
تنگه چذابه در ۱۷ كیلومتری شمال غربی شهر بستان قرار دارد. زوار پس عبور از منطقه «چذابه»، «شیب و مشرح»، وارد شهر «العماره»، سپس شهر «فجر» و منطقه «عفك»، «دیوانیه»، «شافعیه»، «شامیه» و بعد از بازرسی «ابوصخیر» بعد از طی ۳۷۲ كیلومتر وارد شهر نجف می شوند.
بگفته سردار حسین اشتری ـ فرمانده نیروی انتظامی ـ خودرو های كاپوتاژ می توانند از مرز چذابه تردد كنند.
مرز خسروی
«خسروی» در ۵۱ كیلومتری جنوب غربی شهر قصرشیرین از توابع كرمانشاه قرار دارد. مرز خسروی شمالی ترین مرز رسمی عبور و مرور زوار ایرانی است، ضمن اینكه قدیمی ترین مرز اعزام زوار به عراق هم هست و در دوران پیش از سقوط صدام نیز زوار از این طریق به عتبات عالیات اعزام می شدند.
زوار بعد از خروج از ایران وارد منطقه مرزی «منذریه» و سپس شهر «خانقین»، «مقدادیه»، منطقه «بعقوبه» و «بغداد» شده و بعد از آن به زیارت «كاظمین» مشرف می شوند. طول مسیر تا شهر كاظمین ۵۰۲ كیلومتر و تا كربلا ۵۱۳ كیلومتر است.
تردد با وسایل نقلیه تا مرز
در حركت به سمت مرز و پایانه های خروج از كشور، معمولاً به دو نحو عمل می شود: یا با وسیله نقلیه یا به صورت پیاده. در صورت سفر با خودروی شخصی به سمت مرزهای خروجی، قبل از آغاز سفر، از وجود فضای كافی در پاركینگ های عمومی در شهرهای مرزی اطمینان حاصل شود.
برای تردد با وسایل نقلیه تا این مرزها با عنایت به شرایط جاده های آن منطقه، لازم است ضمن رعایت نكات ایمنی و قوانین راهنمایی و رانندگی، به موارد زیر نیز توجه شود:
مدارك معتبر رانندگی همچون گواهینامه، كارت خودرو، بیمه نامه شخص ثالث و كارت معاینه فنی همراه باشد.
تجهیزات ایمنی، سرمایشی و گرمایشی خودرو بررسی شود و تجهیزات مناسب هر فصل همراه زائر باشد.
پیش از حركت، نسبت به این كه پلاك وسیله نقلیه فاقد خلافی جرایم رانندگی مستلزم توقیف است یا گواهینامه راننده، نمرات منفیِ مستلزم ضبط نباشد، بررسی و اقدام لازم صورت گیرد.
در صورت بروز هرگونه تصادفِ منجر به خسارت، ضمن حفظ آرامش، مناسب می باشد با رعایت جوانب احتیاط، نسبت به هدایت خودرو های مورد تصادف به منتهی الیه سمت راست، اقدام گردد و در نخستین فرصت با تلفن ۱۱۰ تماس حاصل شود.
بعد از توقف در پاركینگ مد نظر، حتما نام پاركینگ و محل دقیق خودرو یادداشت شود. از علائم ثابت محیطی یا نرم افزارهایی كه موقعیت مكانی را ثبت می كند، نیز می توان بهره برد.
از توقف خوردرو در خارج از محل های تعیین شده همچون محل های خلوت، پاركینگ های ناشناس و فاقد صلاحیت، همین طور از توقف در راه سواره رو و سطوح با شیب تند خودداری شود.
هنگام ترك خودرو، از عملكرد قفل مركزی و دزدگیر و غیر فعال شدن صدای دزدگیر اطمینان حاصل شود. * برای اطمینان بیشتر از لوازم امنیتی خودرو مانند قفل فرمان، قفل پدال و قفل زاپاس استفاده گردد.
با عنایت به ازدحام زوار، در حفظ و نگهداری از سوئیچ خودرو دقت شود.
هنگام پارك خودرو، فاصله مناسب طولی و عرضی با سایر خودرو ها رعایت شود.
استفاده از چادر خودرو در صورت همراه داشتن، بعنوان پوشش خودرو در مقابل باران، آفتاب و گرد و غبار سفارش می شود.
هنگام ترك خودرو، اسناد معتبر، مدارك خودرو، اشیای قیمتی و وسایل مهم را درون آن یا روی باربند باقی نگذارید.
بعد از توقف در پاركینگ های تعیین شده یا عمومی برای دسترسی به پایانه مرزی از اتوبوس های عمومی مشخص شده استفاده گردد و در هنگام برگشت، حتماّ از اتوبوس های مربوط به پاركینگ خود استفاده گردد.
اگر از وسایل نقلیه عمومی استفاده می شود، محل دقیق پایانه اتوبوس های بین شهری به خاطر سپرده شود.
*برخی اطلاعات از كمیته فرهنگی آموزشی ستاد مركزی اربعین برگرفته شده است.




منبع:

1398/07/16
15:16:41
5.0 / 5
3989
تگهای خبر: آموزش , خدمات , سفر , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
جاویدانی