توسط مسئول سابق تبلیغات كل سپاه تشریح شد

تبلیغات موثر چطور در جنگ تحمیلی به كمك رزمندگان آمد؟

تبلیغات موثر چطور در جنگ تحمیلی به كمك رزمندگان آمد؟

به گزارش جاویدانی مسئول سابق تبلیغات كل سپاه اظهار داشت: تبلیغات از برجسته ترین اقدامات دوران دفاع مقدس بود و اقداماتی همچون تهییج مردم برای حضور در جبهه و ارسال اقلام مورد نیاز همچون این كارها بود.


به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، اخیرا سردار محمدرضا موحدی، مسئول سابق تبلیغات كل سپاه كه حالا مسئول كمیته نیروهای مسلح در ستاد بزرگداشت حضرت امام (ره) است مشغول فعالیت ثبت خاطرات شفاهی شده كه مركز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مقرر است آنرا ثبت و ضبط كند. وی در همین رابطه گفتگویی مطبوعاتی با تارنمای این مركز انجام داده است كه در ادامه مشروح آنرا از نظر می گذرانید: تبلیغات اقدام برجسته در دوران دفاع مقدس سردار موحدی در ابتدا، جنگ هشت ساله عراق ضد انقلاب نوپای ایران اسلامی را دورانی ویژه، انقلابی ویژه، در یك كشور ویژه دانست و اظهار نمود: پس از پیروزی انقلاب، استكبار جهانی به جهت اینكه این انقلاب را نابود كند جنگی را به آن تحمیل كرد و تمام قدرت های بزرگ برای براندازی انقلاب با هم متحد شدند. وی با اشاره به مبحث تاریخ شفاهی اظهار داشت: بررسی مسائل فرهنگی تبلیغی در دوران دفاع مقدس مورد مداقه قرارگرفته است كه حسن علایی فعال مجری آن می باشد. مسئول سابق تبلیغات كل سپاه با اشاره به اینكه تبلیغات از برجسته ترین اقداماتی بود كه در دوران هشت ساله دفاع، انجام شد، اضافه كرد: اقدامات تبلیغی در زمینه های مختلفی انجام شد همچون تشویق و تهییج مردم برای حضور در جبهه های حق ضد باطل، ارسال اقلام تبلیغی به جبهه ها، اعزام كاروان های تبلیغی، تولید كتاب و پوستر و سربند برای پیشانی رزمندگان. وی ضمن بیان اینكه تبلیغات در دوران دفاع مقدس محدود به پشت جبهه ها نبود، عنوان كرد: در داخل جبهه هم فعالیت های فرهنگی، اقامه نماز جماعت، سخنرانی علما و مسئولین تراز اول و حاضر در صحنه نبرد، تشویق رزمندگان و تهییج دادن روحیه به آنها انجام می شد. سردار موحدی در ادامه به بیان سابقه خود در دوران جنگ تحمیلی اشاره نمود و اظهار داشت: در سال 1359 تا 1360 فرمانده سپاه گرگان، سال 60 تا 61 مسئولیت روابط و تبلیغات منطقه 3 كشوری، سال 62 فرمانده ناحیه گیلان، در سال 63 رئیس ستاد منطقه 3 سپاه، از پاییز سال 63 تا تابستان سال 65 رئیس ستاد ثامن الائمه سپاه بودم، به اضافه اینكه در آن دوران مسئولیت ستاد قرارگاه سلمان را هم بر عهده داشتم. وی ادامه داد: از سال 1365 به بعد هم مدتی جانشین تبلیغات كل سپاه و بعد مسئول تبلیغات كل سپاه شدم. در سال 66 تا اواخر جنگ هم ریاست ستاد مركزی سپاه را بر عهده گرفتم. اهمیت نگارش تاریخ شفاهی و پیشگیری از شبهات
مسئول سابق تبلیغات كل سپاه در ادامه به اهمیت نگارش تاریخ شفاهی فرماندهان، مسئولین، امیران لشكرها، تیپ ها و گردان ها اشاره و اظهار نمود: اولا باید حوادث گذشته ثبت گردد و ثانیا بیان حقایق جنگ می تواند بعنوان تجربه در آینده برای نسل بعدی مورداستفاده قرار گیرد. وی پیشگیری از شبهاتی كه معارضین به جنگ، نسبت می دهند را جزو ثمرات بیان و ثبت تاریخ شفاهی دفاع مقدس بیان كرد و اظهار داشت: دشمنان با بیان انحرافات به دنبال ایجاد تشكیك در جنگ هستند، ما نباید نگران این ها باشیم بلكه باید پادزهر مناسب را ایجاد نماییم. یكی از اقدامات این است كه حوادث مربوط به دفاع مقدس را در جبهه و پشت جبهه به شكل واقعی و همان طوری كه بوده از زبان شاهدان بیان نماییم كه در این صورت اثر خویش را خواهد گذاشت. سردار موحدی با اشاره به اینكه دوران انقلاب و دفاع مقدس دوران پر فراز و نشیب و درعین حال شیرینی بوده است، در ادامه به بیان خاطره ای از شهید رجایی پرداخت و بیان كرد: در دوران فرماندهی اینجانب در سپاه گرگان، شهید رجایی در روزهای دهه فجر بعنوان نخست وزیر به گرگان آمدند. قبل از ظهر در گنبد سخنرانی داشتند. ما به استقبال ایشان رفتیم. در آنجا فرماندهان نظامی و انتظامی، نماینده امام خمینی (ره)، علمای شیعه و اهل تسنن و مسئولین ادارات مختلف حضور داشتند. وی ادامه داد: در آن شرایط، حضور شهید رجایی با اتوبوس سرویس اداری از گنبد به علی آباد كتول نشانگر ساده زیستی شان بود. شهید رجایی در سپاه میهمان ما بودند. آن شب اصلا برنامه غذایی را تغییر ندادیم. حتی ایشان می خواستند بروند و در صف بایستند كه ما نگذاشتیم.


منبع:

1398/08/09
18:58:12
5.0 / 5
4239
تگهای خبر: فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
جاویدانی