توصیه رییس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب بازی به خانواده ها

كاركردهای اسباب بازی فراتر از سرگرمی و بازی است

كاركردهای اسباب بازی فراتر از سرگرمی و بازی است

به گزارش جاویدانی اسباب بازی ها به همان اندازه كه می توانند تمرین مناسبی به منظور زندگی، آشنایی با حرفه ها، بالابردن اعتماد به نفس و پشتكار، آگاهی و شناختن مهارت های كودك شوند.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، مسئول كمیته داوری پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی اظهار داشت: اسباب بازی ها هم می توانند احساس بهتر و آرامش و مسولیت پذیری را به كودك یادآوری كنند و هم می توانند منبع و منشا خشونت و رفتارهای نادرست باشند. بنابراین والدین باید اسباب بازی ها را چیزی بیشتر از ابزار سرگرمی و بازی كودكان خود تلقی كنند و در خرید و انتخاب آن حساسیت بالایی داشته باشند.
رییس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب بازی تصریح كرد: اسباب بازی ها یكی از ابزارهای تربیتی كودكان هستند و می توانند هویت ساز و یا محدودیت ساز باشند بنابراین نقش خانواده ها در انتخاب اسباب بازی برای فرزندان شان بسیار مهم و حیاتی و از حساسیت بالایی برخوردار می باشد. مثلا استفاده از اسباب بازی هایی كه خشونت را القا می كنند در مقابل استفاده از آن هایی كه حس مسئولیت را به كودك یادآوری می كنند، یا استفاده از اسباب بازی هایی كه در آنها از كارت های عكس دار استفاده می شود، عروسك هایی كه لباس بر تن دارند و چیزهایی از این قبیل نیازمند دقت در انتخاب هستند.
ویدا ملكی، همینطور توضیح داد كه هر چند نظارت های زیادی بر روند تولید اسباب بازی ها از مرحله طراحی، تولید و فروش انجام می شود؛ اما با عنایت به تعدد تولیدكننده ها و بازار بزرگ و متنوع آنها، اشتباه گریزناپذیر است و در مرحله آخر نقش والدین است كه محصول را از فیلترهای فرهنگی و اجتماعی و هنجار جامعه ای كه در آن زندگی می كنند عبور دهند و چیزی را برای بازی ساعت های طولانی كودك خود انتخاب كنند كه علاوه بر كیفیت، رعایت استاندارهای لازم، رعایت اصول بهداشتی و اجتماعی، هویت فرهنگی كودك را هم شامل شود.
ملكی به سابقه بازی و اسباب بازی اشاره كرده و اظهار داشت: بازی همواره در متن زندگی انسان وجود داشته است و از زمان های دور همیشه انسان بخشی از زندگی را بازی كرده است، برای فرار از اتفاق ها، برای سرگرمی و غیره بنابراین است كه اسباب بازی ابزاری است برای رشد و جریان سازی كه می تواند چگونگی زندگی را رقم بزند.
در دنیای كودكان هم هر ابزاری كه در اختیار آنها گذاشته شود؛ تاثیرگذاری طولانی مدتی دارد. شما یك چاقو و یا یك عروسك را به كودك بدهید، بدون شك تأثیر آنرا سال های بعد به وضوح در تربیت آن كودك مشاهده خواهیم كرد.
او تاكید دارد كه اسباب بازی ها می توانند زندگی كردن را آسان كنند و در ابعاد مختلف، كودك را تا ساعت ها سرگرم نگه دارند: تعامل كودك با آنها، حس همذات پنداری، گرفتن نقش های مختلف در بازی، گاهی مادر، گاهی پدر، خواهر، برادر، دوست و تمرین حس های مختلف.
رییس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب بازی به رابطه متقابل اسباب بازی و كودك اشاره نمود و اظهار داشت: كودك به همان اندازه كه به وسیله بازی خود حس می دهد، از آن حس می گیرد و گاهی با آن گفتگو و در عالم بچگی و رویا با او صحبت می كند و حرف های عروسك یا اسباب بازی خویش را برای والدین نقل می كند؛ بنابراین حس حرف شنوی در كودك تقویت می شود، چون به همان اندازه كه انتظار دارد عروسك «بشین، پاشو، بخواب و...» درخواست های وی را انجام دهد، خودش هم تلاش می كند در دنیای واقعی به همان ها عمل كند.
وی اضافه كرد: كودك با استفاده از ابزارهای بازی مثل ساختن لگوِ، خانه، بازی با وسایل پزشكی، ساخت عروسك با تكه پارچه، بازی با ماشین ها و غیره، می تواند به سمت علاقه مندی ها و مهارت هایی كه دوست دارد، برود. شما تصور كنید كودكی كه می تواند قطعات را به هم بچسباند، از دست ها و ذهن خود به درستی استفاده یا با خمیرهای بازی اشكال مختلف درست و انگشت های دست خویش را قوی كند و با تكرار این كارها چیزهایی را خلق كند، بی گمان اعتماد به نفس و خودباوری زیادی در او شكل می گیرد و در زمان بزرگسالی هم می تواند با تكیه به همین اتفاق های كوچك و موفقیت هایی كه در ذهنش ماندگار می شود از پس مشكلات و مسائل بهتر بربیاید. چیزهایی كه ما فكر می نماییم ممكن از بی معنا و كم اهمیت باشند و یا كودك در سنین پایین دركی از آن نداشته باشد به وضوح در نوجوانی، جوانی و بزرگ سالی او اثرگذار می باشد و اسباب بازی ها این كمك بزرگ را به كودكان می كنند.
تاكید این دست اندركار بر تاثیرهای اسباب بازی درحالی عنوان شده است كه بخشی از این مورد ها امسال در حاشیه جشنواره، محور گفت وگوی علمی صاحب نظران خواهد بود. بر این اساس در این دوره سه نشست و دو كارگاه تخصصی در پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی برگزار می گردد كه «آموزش و پژوهش در صنعت اسباب بازی»، «صنایع خلاق فرهنگی بازی های بوم ساخت»، «آثار روان شناختی و تربیتی بازی و اسباب بازی» از آن جمله اند، همینطور «كارگاه آموزشی برندسازی، بازاریابی و فنون فروش موفق صنعت اسباب بازی» و «كارگاه آموزشی شخصیت سازی در بازی و اسباب بازی» هم از دیگر بخش های جنبی این رویداد است.


1398/09/25
20:05:43
5.0 / 5
4015
تگهای خبر: آموزش , بازار , جشنواره , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
جاویدانی