توسط انتشارات آگاه

گزیده نوشته های فرهنگی گرامشی بازنشر شد

گزیده نوشته های فرهنگی گرامشی بازنشر شد

چهارمین چاپ كتاب برگزیده ی نوشته های فرهنگی آنتونیو گرامشی به ویراستاری دیوید فورگاكس و جفری ناول اسمیت توسط نشر آگاه منتشر گردید.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، نشر آگاه چهارمین چاپ کتاب «برگزیده ی نوشته های فرهنگی آنتونیو گرامشی» به ویراستاری دیوید فورگاکس و جفری ناول اسمیت و ترجمه احمد شایگان، حسن مرتضوی، محمود متحد، اکبر معصوم بیگی و فیروزه مهاجر را با شمارگان ۲۲۰ نسخه، ۵۹۱ صفحه و بهای صد هزار تومان منتشر نمود. چاپ نخست این کتاب سال ۹۶ با شمارگان ۵۵۰ نسخه و بهای ۴۰ هزار تومان و چاپ پیشین (سوم) آن هم سال ۹۶ با همان مشخصات چاپ اول انتشار یافته بودند.
کتاب ۹ بخش دارد. بخش نخست با عنوان «فرهنگ پرولتاریایی» به ترجمه احمد شایگان است. بخش دوم با عنوان «مسائل نقد» را اکبر معصوم بیگی ترجمه کرده است. فیروزه مهاجر مترجم بخش سوم کتاب با عنوان «پیراندلو» است. بخش چهارم کتاب با عنوان «زبان، زبان شناسی و فرهنگ عامه» نیز به ترجمه فیروزه مهاجر است. بخش پنجم کتاب با عنوان «مردم، ملت و فرهنگ» به ترجمه محمود متحد انتشار یافته است. «مانزونی» عنوان بخش ششم کتاب است که احمد شایگان آنرا ترجمه کرده و «اخلاف پدر برشانی» نیز عنوان بخش هفتم کتاب است. این بخش با ترجمه محمود متحد فرصت طبع پیدا کرده است. فصل هایی از این بخش به ترجمه فیروزه مهاجر و حسن مرتضوی است. «ادبیات عامه پسند» عنوان بخش هشتم کتاب به ترجمه حسن مرتضوی است. بخش انتهایی کتاب نیز «روزنامه نگاری» نام دارد که آن هم به ترجمه حسن مرتضوی کار شده است.
گرامشی فیلسوف انقلابی برجسته و از بنیان گذاران حزب کمونیست ایتالیاست که متاسفانه سال های عمرش در آتش زندان فاشیست ها سوخت. او به سال ۱۹۲۴ به نمایندگی پارلمان ایتالیا برگزیده شد اما دو سال بعد آغاز دوره زندانش بود. ازمانی که گرامشی در ۸ نوامبر ۱۹۲۶ در رم دستگیر شد، همسرش یولیا تازه فرزند دوم شان را به دنیا آورده بود. گرامشی در زمان دستگیری نماینده حزب کمونیست ایتالیا بود و دستگیری او و شماری از همکارانش با نقض مصونیت پارلمانی آنها انجام شد که گام تازه ای در تحمیل حکومت فاشیستی در ایتالیا شمرده می شد … چندین ماه بعد او را به میلان منتقل کردند تا در دادگاه ویژه دفاع از کشور به محکومیت اش رسیدگی شود. محاکمه گرامشی در این دادگاه بیش از یک سال، تا اواخر مه ۱۹۲۸، به درازا کشید و در ۴ ژوئن همان سال به بیست سال زندان محکوم شد…

در همین دوران انتظار برای محاکمه در میلان بود که گرامشی طرح نخست خودرا برای آن چه دفترهای زندان نام گرفت شکل داد… با این همه، مدتی طول کشید تا این یا هر طرحی را درباره کار فکری به بوته عمل گذارد. در ۸ فوریه ۱۹۲۹ کار را بر روی اولین دفترش آغاز کرد… آن شکل از تولید فرهنگی که گرامشی در دفترها بیش ترین توجه خودرا معطوف به آن کرد ادبیات است. با این همه، ادبیات نه در چارچوب آثار عظیم ابدی، بلکه اغلب در بستر قرائت و جذب آن در فرهنگ ها و تاریخچه های ویژه به تصویر کشیده می شود. اما چشم گیرتر از دست اندازی های گاه وبی گاهش به جهان ادبیات تراز اول و تحقیق ادبی اش، درگیری پی گیرانه اش با ادبیات عامه پسند، تولید و اشاعه آن بود. رویکرد او تاریخی بود و همیشه می کوشید تا تولید ادبی را به پروسه تاریخی مربوط کند که آنرا ساخته و در آن سهیم بوده است. هم چنین این رویکرد سیاسی بود، تا حدی که در سراسر تأملاتش درباره ادبیات حضور داشت و فرهنگ رشته پنهان مسئله سیاسی ناگفته ای بود… در اواخر سال ۱۹۳۲، حکم گرامشی از بیست سال به دوازده سال تخفیف یافت… سرانجام، در آوریل ۱۹۳۷، محکومیت زندانش اختتام یافت؛ اما در ۲۵ آوریل گرفتار خون ریزی مغزی شد و دو روز پس از آن زندگی را به درود گفت.

5.0 / 5
2008
1399/05/02
23:34:59
تگهای خبر: زندگی , فرهنگ , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
جاویدانی