محكومیت اهانت به ساحت پیامبر اكرم (ص) در نامه ای به پاپ

محكومیت اهانت به ساحت پیامبر اكرم (ص) در نامه ای به پاپ

به گزارش جاویدانی آیت الله ابوالقاسم علیدوست رئیس انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم در نامه ای خطاب به پاپ فرانسیس رهبر كاتولیك های جهان خطاب به ایشان اشاره كرد: از حضرتعالی بعنوان رهبر كاتولیك های جهان انتظار دارد، باتوجه به تعالیم الهی، ارزش های انسانی و نیز قواعد و اسناد حقوق بین الملل، انتشار كاریكاتورهای اهانت آمیز به پیامبر اكرم حضرت محمد مصطفی(ص) و نیز بیانات نفرت پراكنانه رئیس جمهور فرانسه در پشتیبانی از انتشار آنرا محكوم كنید.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، متن کامل نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
عالیجناب پاپ فرانسیس
رهبر گرانقدر کاتولیک ­های جهان
ضمن تقدیم سلام و احترام محضر جنابعالی و درود بی ­پایان بر پیامبران الهی
بار دیگر اهانت به پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی صلی الله مقابل و آله در کشور فرانسه بوسیله نشر کاریکاتوری مستهجن صورت گرفت و حمایت ریاست جمهوری فرانسه از این حرکت به بهانه دفاع از آزدی بیان بر تأسف ها افزود.
این درحالی است که برمبنای آموزه­ های ادیان الهی، احترام به پیامبران که برترین انسان­ ها در طول تاریخ بشر هستند مورد تاکید خداوند بوده است و همیشه از طرف اهل ایمان و انسان­ های پاک ­سرشت و قدردان نیز بعنوان پاسخ و سپاسی کوچک در مقابل حقوق بی ­شمار پیامبران الهی بر جامعه بشریت مورد توجه بوده و هست.
اما زهی افسوس که نه تعالیم مذکور و نه اسناد گوناگون بین المللی درباب ممنوعیت اهانت به مقدسات مذهبی، بخصوص پیامبران الهی، مانع جریحه­ دار کردن احساسات میلیاردها مسلمان نشده است و با اهانت به پیامبر همه انسان­ها و حمایت­ های سیاسی از آن، عهد با خدای متعال در اطاعت از فرامین او از یک سو و عهد جامعه بشری با یکدیگر در احترام به معاهدات و میثاق­ های منعقده فیما بین از طرف دیگر آشکارا و بی­ پروا زیر پا نهاده شده است.
درحالی این عمل­ شرم­ آور و پشتیبانی از آن به خطا مستند به «آزادی بیان» اعلام می­ گردد که مفهوم مذکور با معنای روشنی که در حقوق بشر دارد در تضاد با آن­هاست؛ چونکه اعلامیه جهانی حقوق بشر (ماده ۲۹)، میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (ماده ۸)، میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی (مواد ۱۲ و ۱۹)، همین طور کنوانسیون اروپایی حقوق بشر (ماده ۱۹) برای «آزای بیان» محدودیت­ هایی مانند رعایت حیثیت افراد، اخلاق عمومی، نظم عمومی، حقوق و آزادی دیگران قائل شده و آن ­را تحت اصل «حاکمیت قانون» قرار داده است.
همین طور در قطعنامه­ های گوناگون مانند قطعنامه های شورای حقوق بشر پیرامون «توهین به ادیان» در سال ۱۹۹۹ نیز مورد تصریح قرار گرفته است. ضمن اینکه بعضی از بیان ها مصداق بارز عمل مجرمانه ای است که نفرت پراکنی را تا حد اختلال در نظم اجتماعی بوجود می آورد.
بنابرین مشخص است که سوای مبانی انسانی و دینی در خصوص منع توهین به ادیان و مقدسات آنان بدون شک مطابق اسناد حقوق بین المللی نیز ممنوعیت توهین به مقدسات از اصل آزادی بیان استثناء شده است و نمی توان به بهانه آزادی بیان توهینی را به حضرت محمد صلی الله وعلیه وآله -که شان مبارکشان از مقدس­ت رین امور برای هر مسلمانی است- روا داشت و مبادرت به تحریک مذهبی و نفرت افکنی دینی نمود.
به محضر جنابعالی این مطلب نیز تقدیم می­ گردد که اهانت به مقدسات ادیان الهی از آنجائیکه در شریعت اسلامی به صراحت حرام دانسته شده و تکریم انبیاء الهی و بندگان صالح خداوند مانند حضرت عیسی و حضرت مریم عذرا –که درود خداوند بر آنها باد- لازم شمرده شده است. اگر عمل مزبور در اقدامی مشابه نسبت به سایر انبیاء و بندگان نیک خداوند و مقدسات سایر ادیان نیز صورت می ­پذیرفت، جامعه ایمانی ایران و انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم در کنار سایر نهادهای دینی علاوه بر تحت پیگیرد قانونی­ قرارگرفتن آن عمل توسط نهادهای قضایی کشور جمهوری اسلامی ایران (به سبب ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی و ماده ۵۱۳ قانون تعزیرات) به عمل سوء مذکور حسب وظیفه شرعی خویش واکنش مناسب ارائه می کرد
انسان امروز بیش از هر زمان خسته و لطمه دیده از بداخلاقی ها، نفرت پراکنی ها و افسارگسیختگی_به هر نامی که نامیده شود_است. امروز باید خانه مشترک بشریت را برمبنای صلح و عدالت بنا نهاد، نه پنجه تعرض به مقدسات دیگران افکند.
بدین سبب انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم ضمن محکوم نمودن انتشار کاریکاتورهای اهانت آمیز به پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی صلوات­ الله­ مقابل و نیز بیانات نفرت پراکنانه رئیس جمهور فرانسه در پشتیبانی از انتشار آن، از جنابعالی بعنوان رهبر محترم کاتولیک های جهان انتظار دارد تا باتوجه به تعالیم الهی، ارزش­های انسانی و نیز قواعد و اسناد حقوق بین ­الملل اینطور اقدامات را محکوم نمایید و در پیشگیری و مواجهه حقوقی با اعمال مذکور، تمهیدات حکیمانه خودرا که در این راستا لازم می­دانید مبذول فرمایید.
ابوالقاسم علیدوست
رئیس انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم
۱۳۹۹.۰۹.۰۱ شمسی / ۲۰ نوامبر ۲۰۲۰ میلادی.




منبع:

1399/09/03
14:15:49
5.0 / 5
1043
تگهای خبر: حقوق , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
جاویدانی