رئیس دانشگاه اسلامیه كالج پیشاور مطرح كرد؛

نقش محوری زبان فارسی در انتقال فرهنگ و تمدن ایران به پاکستان

نقش محوری زبان فارسی در انتقال فرهنگ و تمدن ایران به پاکستان

به گزارش جاویدانی، محمدعلی یوسفزئی اظهار داشت: از آنجائیکه فارسی نقش محوری در انتقال فرهنگ، ادب و تمدن ایرانی به این منطقه دارد، جایگاه آن بین مردم پاکستان بسیار مستحکم و همیشه مورد احترام بوده است.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، حسین چاقمی مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور ضمن بازدید از دانشگاه اسلامیه کالج پیشاور با محمد علی یوسفزئی رییس دانشگاه اسلامیه کالج پیشاور، دیدار نمود.
محمدعلی یوسفزئی رییس دانشگاه اسلامیه کالج پیشاور در این جلسه با اشاره به تجربیات و سفرهای گوناگون خود به ایران، درباب دیدگاه های مثبت خود نسبت به فرهنگ و مردم ایران گفت: ایران کشوری با فرهنگ و تمدن غنی است، نظافت و پاکیزگی این کشور مثال زدنی است و دولت و ملت آن به ارزش های اسلامی پایبند هستند.
وی همین طور از بازدیدهای خود از دانشگاه های ایران خصوصاً دانشگاه تهران، روایت کرد و اظهار داشت: پیشرفت های علمی و فرهنگی این مراکز و دانشگاه ها قابل تحسین بوده و در منطقه از جایگاه رفیع برخوردار می باشند.
رئیس دانشگاه اسلامیه کالج پیشاور با اشاره به تاریخ و پیشینه زبان فارسی در پاکستان خصوصاً در ایالت خیبرپختونخوا اظهار داشت: فارسی به عنوان زبان ادبیات، فرهنگ و علم در مناطق مختلف پاکستان، خصوصاً خیبرپختونخوا، سابقه ای طولانی دارد و برای سال ها زبان رسمی و علمی این سرزمین بوده است. از آنجا که فارسی نقش محوری در انتقال فرهنگ، ادب و تمدن ایرانی به این منطقه دارد، جایگاه آن در بین مردم بسیار مستحکم بوده و همیشه مورد احترام است.
یوسفزئی اظهار داشت: بعد از دوره استعمار و تغییرات فرهنگی و سیاسی، زبان انگلیسی بجای فارسی جایگزین شد. این تغییر نه فقط یک تغییر زبانی بلکه قسمتی از سیاست های کلان فرهنگی بود که هدف آن دور نگه داشتن مردم پاکستان از فرهنگ و تمدن ایرانی بود. رییس دانشگاه اسلامیه کالج پیشاور اذعان کرد: یکی از دلیلهای اصلی این سیاست ها، کوشش برای تغییر سبک زندگی و علاقه مردم منطقه از ایران و فرهنگ شرقی به سوی غرب و فرهنگ های غربی بوده است. این سیاست ها تأثیرات عمیقی بر جامعه داشته و موجب تغییراتی در ارزش های فرهنگی و هویتی مردم منطقه شدند.
چاقمی مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور نیز در این جلسه، اظهار داشت: خانه فرهنگ ایران همیشه مفتخر به حضور فرهیختگان و ادبا و دانشگاهیان بوده و در معرفی و فراهم آوردن زمینه حضور اندیشمندان در عرصه های مختلف در کشور اسلامی ایران فعال بوده است.
نور علی، رییس بخش زبان و ادبیات اردو دانشگاه اسلامیه کالج پیشاور هم در ادامه این دیدار با اشاره به مشکلات گوناگون تدریس زبان فارسی در مقطع کارشناسی رشته زبان و ادبیات اردو، اظهار داشت: با وجود کمبود منابع آموزشی، کتاب های درسی فارسی و کمبود اساتید متخصص در زبان فارسی، همچنان موفق به حفظ و ادامه تدریس این زبان در مقطع کارشناسی شده و چراغ زبان فارسی را در این دانشگاه روشن نگهداشته است. وی خواهان کتاب های آموزشی فارسی، متناسب با نیازهای دانشجویان مقطع کارشناسی شده و درخواست کمک برای تامین اساتید فارسی متخصص برای این مقطع را بیان کرد تا سطح آموزش و کیفیت تدریس این زبان بهبود یابد.
وی اضافه کرد: طرح جامعی در امتداد تهیه و تدوین کتاب آموزش زبان و ادبیات فارسی برای دانشجویان مقطع کارشناسی زبان اردو آماده شده و به زودی با کارشناسان بنیاد سعدی و اساتید فارسی ایران و پاکستان عملیاتی خواهد شد. این طرح برمبنای نیازهای جامعه پاکستان و سطح دانشجویان کارشناسی تدوین شده و هدف آن ارائه محتوای مناسب آموزشی است. و در صورت موافقت، کتاب های مناسبی در اختیار دانشگاه های پاکستان قرار خواهد گرفت.
محمد داؤد معاون رییس دانشگاه اسلامیه کالج پیشاور نیز موضوع ادامه تحصیل دانشجویان پاکستانی در ایران و فرصت های تحصیلی در این کشور را مورد بررسی قرار داد.

0.0 / 5
130
1403/09/03
09:45:48
تگهای خبر: آموزش , دانشگاه , زندگی , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
جاویدانی