آمار خاطرات تاریخ شفاهی دفاع مقدس 3000 مورد است

آمار خاطرات تاریخ شفاهی دفاع مقدس 3000 مورد است

به گزارش جاویدانی، رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس اظهار داشت: آمار کلی خاطرات انتشار یافته در چارچوب تاریخ شفاهی دفاع مقدس سه هزار مورد است که بعضی با موضوعات دیگر هم جمع شده و صرفا به خاطرات نپرداخته اند.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، مراسم اختتامیه چهارمین همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس و مقاومت امروز شنبه ۴ اسفند در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار گردید.
علی اصغر جعفری معاون هماهنگ کننده و امور مجلس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در این برنامه اظهار داشت: یکی مأموریت های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس مبحث مدیریت، راهبری، چاپ و انتشار تاریخ شفاهی است.
وی اضافه کرد: دفاع مقدس مقطع کلیدی و بسیار نورانی است که با گذشت قریب به ۴۰ سال از آن دوران نیازمندیم با استفاده از ظرفیت محققان و پیشکسوتان، رخدادهای دفاع مقدس را ترویج دهیم و راستی آزمایی نماییم تا از تهدیدی به نام «تحریف» جلوگیری شود.
معاون هماهنگ کننده و امور مجلس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با تاکید بر ضرورت بهره برداری از ظرفیت پیشکسوتان دفاع مقدس در جهت تدوین و تبیین موضوعات این عرصه، اظهار داشت: گامهای خوبی در این خصوص برداشته شده است اما عقب ماندگی وجود دارد و هنوز به تاریخ شفاهی بخشی از فرماندهان پرداخته نشده است. این همایش ها کمک زیادی به نظام مندشدن روش ها و شیوه های ثبت، ضبط و انتشار تاریخ شفاهی دفاع مقدس می کند. خوشبختانه این همایش با استقبال خیلی خوب اساتید جوان دانشگاه ها و حوزه های علمیه روبرو شده و تعداد کمیت و کیفیت مقالات نسبت به دوره های گذشته بالا بوده است؛ ازاین رو ما باید این راه را ادامه دهیم.
جعفری اظهار داشت: این همایش ها به ما برای رسیدن به یک مدل و الگوی خوب برای ثبت، ضبط و انتشار تاریخ شفاهی دفاع مقدس کمک می نماید. در موزه ملی دفاع مقدس و مقاومت بیشتر از شش هزار ساعت تاریخ شفاهی از فرماندهان ثبت و ضبط شد؛ کسانی هم اینک در میان ما نیستند و اگر خاطرات این عزیزان، ثبت نمی شد، امروز از این گنجینه بی بهره بودیم.

دفاع مقدس از پرافتخارترین مقاطع تاریخ ایران است

در ادامه غلامرضا امیرخانی رئیس کتابخانه ملی اظهار داشت: دفاع مقدس از پرافتخارترین مقاطع تاریخ ایران است که هرچه برای ثبت، تبیین و انتشار وقایع آن تلاش نماییم کم است. آثار خوبی در حوزه های مختلف برای دفاع مقدس ساخته شده است، از آثار هنری سینمایی و تئاتر تا انتشار کتب خاطرات و تاریخ شفاهی که آن هم دستمایه های خوبی برای ساخت آثار هنری شده است، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی اضافه کرد: جنگ جهانی دوم به لحاظ درگیری کشورهای از تراکم زیادی برخوردار بود و آثار بسیاری هم برای شرح آن دوران ثبت شده است، این درحالی است که دو طرف آن جبهه باطل بودند اما در دفاع مقدس که ایران عزیز مورد تهاجم ناجوانمردانه ارتش صدام قرار گرفت، هنوز به نسبت آن چه که باید آثار زیادی تولید نشده و این مهم وظیفه دست اندرکاران را دو چندان می کند.
رئیس کتابخانه ملی اظهار داشت: یک کارکرد مهم دیگر دفاع نقدس، ایجاد انسجام و وحدت میان ایرانی ها است، امروز حتی اغلب مخالفان و معاندان جمهوری اسلامی هم در مقابل رشادت و جانفشانی رزمندگان و سرداران شهید دفاع مقدس سر تعظیم فرود می آورند. از امتیازات و افتخارات ثبت و ضبط تاریخ شفاهی دفاع مقدس اینست که این مسیر به اغراض و اهداف سیاسی آلوده نشده است و هر کس از هر طیفی توانسته خاطرات خویش را ثبت و ضبط کرده و به بیان آنها بپردازد.

جامعه ایثار در کشور پراکنده است

در ادامه سردار عباس بایرامی رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس اظهار داشت: آمار کلی خاطرات انتشار یافته در چارچوب تاریخ شفاهی سه هزار مورد است که بعضاً با موضوعات دیگر هم جمع شده و صرفا به خاطرات نپرداخته اند.
وی اضافه کرد: با عنایت به آمار جامعه ایثارگری، راهی طولانی در احصای خطرات ایثارگران در پیش داریم.
رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس اظهار داشت: جامعه ایثار در کل کشور پراکنده است که اغلب این عزیزان بازنشسته شده و بیشتر در محافل عمومی حضور دارند؛ ازاین رو پیش از این که خاطراتشان کم رنگ یا فراموش شود، باید سراغ آنها رفته و خاطرات شان را ثبت نماییم.

0.0 / 5
249
1403/12/04
17:00:36
تگهای خبر: دانشگاه , كتاب , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
دیدنیهای جاویدانی

چالشیهای جاویدانی

تازه های جاویدانی

جاویدانی