نوشتن داستان مذهبی بسیار دشوارتر از سایر آثار است

نوشتن داستان مذهبی بسیار دشوارتر از سایر آثار است

به گزارش جاویدانی، یک نویسنده اظهار داشت: نوشتن یک رمان یا داستان مذهبی بسیار دشوارتر از سایر آثار است و هنر نویسنده مذهبی در این است جملات را به شکلی بنویسد که خواننده با آن ارتباط عاطفی درستی برقرار کند.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، چهارمین دورهمی هیات کتاب با محوریت کتاب «شاید فرشته بودند» نوشته مسلم ناصری و «آفتاب غریب» نوشته مریم کریمی به مناسبت میلاد امام حسن(ع) در فرهنگسرای گلستان اجرا شد. جمعی از نوجوانان دوستدار کتاب و ارادتمند ائمه اهل بیت(ع) میهمان این برنامه بودند.
مسلم ناصری نویسنده کتاب «شاید فرشته بودند» درباره ی نگارش این اثر اظهار داشت: این کتاب تاریخی و مذهبی است؛ کتب مذهبی برای شناساندن الگوها و شخصیت های دین است اما در این کتاب اهتمام بر این داشتم که علاوه بر این امر به بیان ابعاد معنوی زندگی امام حسن(ع) نیز بپردازم.

وی اضافه کرد: نویسنده زمانی خوشحال است که اثرش خوانده شود و بغیر از دریافت جوایز گوناگون به چاپ های بیشتر برسد که این خود نوید از پویایی اثر دارد.
این نویسنده با تکیه بر این که برای پرداختن به کارهای تاریخی و مذهبی سه نکته قابل توجه است اظهار داشت: اولا دسترسی به سند و منبع درست و مطمئن باید فراهم باشد. به ویژه در مورد امامان(ع) و یاران شان که این امر مستلزم تسلط به زبان عربی است؛ تا جستجو و استخراج منابع به درستی محقق شود. نکته بعدی شناسایی مخاطب است و نکته سوم ابزار کار است که همان کلمات و جملات هستند، به صورتی که انتقال پیام و داده با کلمات و جملاتی ساده و روان صورت پذیرد، چونکه نوشتن یک رمان یا داستان مذهبی بسیار دشوارتر از سایر آثار است؛ با توجه به این که مخاطب این موضوعات را از درگاه های بسیاری مثل تلویزیون، مدرسه و سخنرانی ها دریافت کرده است، هنر نویسنده مذهبی در این است که جملات را به شکلی بنویسد که خواننده با آن ارتباط عاطفی و ذهنی درستی به وجود آورده و برایش باور پذیر باشد.
در بخش دیگری از این مراسم، مسلم ناصری به پرسش های تعدادی از نوجوانان پاسخ داد؛ وی در جواب این پرسش که مطالعات شخصی اش بیشتر در کدام ژانر است، اظهار داشت: معتقدم یک نویسنده باید همه موضوعات را مطالعه کند و روزانه بیشتر وقت خودرا صرف خواندن آثار و حتی مقالات و پژوهش های گوناگون نماید تا بتواند در همه جهات آگاهی داشته باشد.
این نویسنده در پاسخ به این پرسش که نوشتن یک داستان مشکل تر است یا بازنویسی آن اظهار داشت: نوشتن ابتدای کار است؛ طوری که گویا اصلا کاری صورت نگرفته است، پس از چند ماه از نوشتن اولیه با مراجعه های بعدی به متن، جملات و صحنه ها آنقدر عوض می شوند تا جایی که تصویر ذهنی ما با واقعیتی که در کتاب نوشته ایم نزدیک شود، اصولا نوشتن در مرحله اول پروژه ای خام است و پس از بازنویسی مداوم به پختگی می رسد که بتوان آنرا به مخاطب عرضه داشت.

در بخش دیگری از این مراسم سورنا جوکار شاعر آیینی شعرخوانی و ابیاتی را به ساحت مقدس ائمه اطهار(ع) تقدیم کرد.
ماجده محمدی که به عنوان مدرس و کارشناس در این برنامه حضور داشت نکاتی را در عرصه نویسندگی بیان کرد و اظهار داشت: نوشتن کتاب در عرصه دینی سختی ها و چالش های خاص خودرا دارد. این آثار باید در عین شیوایی سخن و سادگی، خیلی از سوالات مبهم نوجوانان را پاسخ بدهند.
وی با بهره گیری از روایت داستانی از شروع امامت علی (ع) تا ولایت امام زمان (عج) این 12 ستاره آسمان امامت را در کنار هم طرح کاملی از انسانیت معرفی نمود که هر کدام به مثابه قطعه ای مجزا از یک پازل به آموزش و پیشبرد اسلام در زمان خود اهتمام داشتند.
خوانش بخش های از کتاب توسط نوجوانان برگزاری مسابقه کتابخوانی از کتاب «شاید فرشته بودند» و اهدای جوایز به برندگان مسابقه از دیگر بخش های چهارمین دورهمی هیات کتاب بود. در آخر نوجوانان حاضر در مراسم میهمان سفره احسان کریم دوده بودند و مراسم افطار اجرا شد.


منبع:

0.0 / 5
164
1403/12/30
19:04:29
تگهای خبر: آموزش , زندگی , سفر , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
دیدنیهای جاویدانی

چالشیهای جاویدانی

تازه های جاویدانی

جاویدانی