روایتی مستند از تشكیلات مخفی حزب توده ایران؛

دیده شدن تشکیلات مخفی حزب توده در نمایشگاه کتاب!

دیده شدن تشکیلات مخفی حزب توده در نمایشگاه کتاب!

جاویدانی: انتشارات مؤسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی بتازگی کتاب سایه‌ی سرخ را منتشر نموده است.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، انتشارات مؤسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی اخیرا کتابی با عنوان «سایه‌ی سرخ» منتشر نموده است؛ اثری پژوهشی به قلم محمدامین فرج الهی که برای اولین بار با تاکید بر اسناد اطلاعاتی پیش و بعد از انقلاب اسلامی ایران، به بازخوانی دقیق و مستند تشکیلات مخفی حزب توده ایران می پردازد. با عنایت به اهمیت حزب توده در ایران در ادوار مختلف و با عنایت به خیلی از ناگفته ها در مورد این حزب و لایه های مختلف آن پرداختن به تشکیلات مخفی آن اهمیت دارد.
کتاب «سایه سرخ» حاصل پژوهشی چندساله است که از دل اسناد طبقه بندی شده، گزارش های اطلاعاتی، منابع آشکار انتشار یافته و روایتهای تاریخ شفاهی، تصویری تازه و واقع گرایانه از یکی از پیچیده ترین شبکه های سیاسی-امنیتی در تاریخ معاصر ایران عرضه می دهد.
این اثر با پرداختن به ماهیت، ساختار و عملکرد تشکیلات مخفی حزب توده، تلاش دارد پرده از لایه های پنهان روابط امنیتی حزب با شوروی و نقش آن در تحولات کلان کشور بردارد.
در این کتاب نخست با مروری بر تاریخچه فعالیت مخفی در حزب توده، به بررسی زمینه های تشکیل تشکیلات پنهان این حزب از بدو تأسیس پرداخته می شود؛ ساختاری که با انگیزه های ایدئولوژیک و نیازهای امنیتی خاص حزب در بستر شرایط سیاسی ایران شکل گرفت.
در ادامه، نویسنده به رابطه اطلاعاتی حزب توده با نهادهای اطلاعاتی شوروی می پردازد و با تحلیل اسناد و گزارش های موجود، همکاری سازمان یافته حزب با سرویسهای اطلاعاتی شوروی، بخصوص کا. گ. ب.، را روشن می سازد.
بخش بعدی به کمیت و کیفیت شبکه تشکیلات مخفی حزب اختصاص دارد؛ جایی که ابعاد جغرافیایی و سازمانی این شبکه تشریح می شود و نحوه جذب، آموزش، و هدایت نیروها در چارچوب فعالیتهای زیرزمینی توضیح داده می شود.
در ادامه، با تمرکز بر مهم ترین منابع اطلاعاتی حزب، چهره ها و نهادهایی معرفی می گردند که اطلاعات حیاتی کشور را در اختیار حزب قرار داده اند و مسیرهای انتقال این اطلاعات به خارج از کشور هم بررسی می شود.
فرج الهی سپس با واکاوی دقیق اسناد و شواهد موجود، به بررسی نقش حزب توده در رویدادهای حساسی چون کودتای نوژه و کودتای قطب زاده می پردازد و میزان نفوذ یا دخالت اعضای حزب در این تحرکات امنیتی را مورد ارزیابی قرار می دهد.
در پایان، کتاب به فرایند طی شده در نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای ضربه به حزب می پردازد و با استناد به اسناد رسمی و روایت مأموران دخیل، روند شناسایی، رصد و در نهایت انهدام شبکه مخفی حزب توده را به شکل مستند روایت می کند.
کتاب «سایه سرخ» را میتوان نقطه عطفی در پژوهش های امنیتی و سیاسی در ارتباط با تاریخ معاصر ایران دانست. تمرکز بر منابع اطلاعاتی و امنیتی منحصر به فرد، این اثر را به منبعی قابل اتکا برای محققان، دانشگاهیان و علاقمندان به تاریخ احزاب سیاسی، بخصوص حزب توده ایران، بدل کرده است.


منبع:

0.0 / 5
13
1404/02/24
09:49:43
تگهای خبر: آموزش , دانشگاه , كتاب , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
دیدنیهای جاویدانی

چالشیهای جاویدانی

تازه های جاویدانی

جاویدانی