توسط مونسان؛

دستورالعمل دوم جلوگیری از بیماری كرونا در تأسیسات گردشگری صادر شد

دستورالعمل دوم جلوگیری از بیماری كرونا در تأسیسات گردشگری صادر شد

به گزارش جاویدانی وزیر میراث فرهنگی در نامه ای به مدیران كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۳۱ استان، دستورالعمل دوم جلوگیری از شیوع بیماری كرونا در اماكن و تأسیسات گردشگری را ابلاغ نمود.


به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی در نامه ای به مدیران كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۳۱ استان، دستورالعمل دوم جلوگیری از شیوع بیماری كرونا در اماكن و تأسیسات گردشگری را ابلاغ نمود. در مشروح متن این نامه آمده است: «در راستای اجرای وظایف قانونی و تكالیف محوله پیرامون مدیریت و مقابله با بیماری كرونا در اماكن عمومی، مبحث ابلاغیه شماره ۱۵۶۳/۱۰۰ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۵ و پیرو بخشنامه های قبلی در مورد ضرورت انجام اقدامات لازم برای پیشگیری و كنترل از شیوع كرونا به پیوست دستورالعمل شماره ۲ با عنوان دستورالعمل جامع جلوگیری از شیوع بیماری كرونا در اماكن و تأسیسات گردشگری مبین تاكید بر مقررات ابلاغی و پروتكل های تعطیلی و بازگشایی موزه ها، اماكن و تأسیسات گردشگری اقدامات بهداشتی و حفاظتی و … ارسال می گردد. ضروریست مراتب به نحو مقتضی به تمام تأسیسات گردشگری تحت پوشش در آن استان اطلاع رسانی شود.» این دستورالعمل شامل شش پروتكل است و در هر پروتكل به صورت كامل وظایف و مأموریت های تأسیسات گردشگری و موزه ها تشریح شده است. پروتكل تعطیلی واحدهای اقامتی در اثر انتشار كرونا در این پروتكل به حضور نگهبان و فرد پاسخگو در زمان تعطیلی، درج اطلاعات تماس ضروری با مدیریت بر روی در واحد، خاموش كردن تأسیسات غیر لازم در زمان تعطیلی واحد به منظور پیشگیری از اتلاف انرژی، اطمینان از كاركرد دوربین مدار بسته و سیستم اعلام حریق پیش از تعطیلی واحد، عملیات عمرانی، تعمیرات، سمپاشی، شت وشوی مخازن و به روز رسانی سیستم ها كه در زمان شلوغی اجرای آن دشوار است، قطع آب، برق و گاز قسمت های تعطیل شده، كنترل روزانه واحد به منظور پیشگیری از وقوع حریق، اتصالی برق و تركیدگی لوله آب، نظافت و ضدعفونی تمام بخش ها پیش از تعطیلی و تخلیه زباله و ضایعات قابل فساد اشاره شده است. پروتكل بازگشایی واحدهای اقامتی تعطیل شده در اثر انتشار كرونا بعضی از موارد ذكرشده در این پروتكل به شرح زیر است: ۱- تمام واحدهای اقامتی برای بازگشایی مراتب را به صورت كتبی به معاونت گردشگری استان اعلام و مجوز فعالیت مجدد دریافت نمایند. ۲- هیچ یك از واحدهای تعطیل شده حق بازگشایی خودسرانه و پیش از اعلام به معاونت گردشگری استان یا بخشنامه كشوری وزارت متبوع را نخواهند داشت. ۳- تأسیسات سیستم های تهویه، سرمایش و گرمایش قبل از بازگشایی كنترل و تست شود. ۴- تمام مواد غذایی فاسدشدنی در صورت اتمام تاریخ مصرف معدوم شود. ۵- برق، گاز و آب آشامیدنی تمام قسمت ها برقرار شود. ۶- تا حد ممكن از پرسنل قبلی به منظور كار دعوت شود. ۷- قبل از بازگشایی واحد تمام بخش های قابل نظافت و ضدعفونی نظافت و گندزدایی شود. ۸- قبل از شروع مجدد فعالیت از سلامت پرسنل به وسیله انجام معاینات طب كار و تهیه كارت بهداشت اطمینان حاصل فرمایید. ۹- مراتب بازگشایی واحدها به نیروی انتظامی و اماكن استان اعلام گردد. پروتكل تعطیلی موزه ها در اثر انتشار كرونا در این پروتكل هم به مواردی چون گندزادیی تمام بخش ها، كنترل روزانه واحدها به منظور پیشگیری از وقوع اتفاقاتی مانند حریق، اتصالی برق، تركیدگی لوله آب و…، حضور نگهبان در واحدهای تعطیل شده، خاموش كردن تأسیسات غیر لازم و سیستم های تهویه، اطمینان از عملكرد صحیح اعلام حریق و دوربین های مداربسته پیش از تعطیلی موزه ها و… اشاره شده است. پروتكل بهداشتی و حفاظتی واحدهای اقامتی فعال در زمان انتشار كرونا تهیه اقلام بهداشتی شامل محلول های ضدعفونی دست و محیط، تهیه ماسك به اندازه لازم برای پرسنل و و مهمانان، گندزادیی تمام بخش ها و اتاق ها، شت وشوی حوله و ملحفه با حرارات بالا، مدیریت صحیح پسماند، تخلیه مینی بار، اعلام مراتب به واحدهای درمانی در صورت مشاهده علایم كرونا در هر یك از مهمانان، خاموش كردن تأسیسات غیر لازم به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی، استفاده از خدمات روم سرویس تا حتی الامكان از موارد ذكرشده در این پروتكل است. پروتكل بازگشایی واحدهای سیاحتی، تفریحی و موزه های تعطیل شده در اثر انتشار كرونا موارد مورد تاكید در این پروتكل به شرح زیر است: ۱. هیچ یك از واحدهای تعطیل شده حق بازگشایی خودسرانه و پیش از اعلام معاونت گردشگری استان یا بخشنامه كشوری وزارت متبوع را نخواهند داشت. ۲. تأسیسات، سیستم های تهویه و سرمایش و گرمایش قبل از بازگشایی كنترل و تست شود. ۳. تمام مواد غذایی فاسد شدنی در صورت اتمام تاریخ مصرف معدوم شوند. ۴. برق، گاز و آب آشامیدنی تمام قسمت ها برقرار شود. ۵. تا حد ممكن از پرسنل قبلی برای كار دعوت به عمل آید. ۶. قبل از بازگشایی واحد، تمام بخش های قابل نظافت و ضدعفونی مورد نظافت و گندزادیی قرار گیرد تا احتمال باقی ماندن عوامل بیماری زا در محیط حذف شود. ۷. قبل از شروع مجدد فعالیت از سلامت پرسنل به وسیله انجام معاینات طب كار و تهیه كارت بهداشت اطمینان حاصل فرمایید. ۸. مراتب بازگشایی واحدها به نیروی انتظامی و اماكن استان اعلام گردد. پروتكل بهداشتی واحدهای اقامتی طرف قرارداد با وزارت بهداشت برای اسكان بیماران بهبود یافته بعضی از موارد ذكرشده در این پروتكل به شرح زیر است: تهیه اقلام بهداشتی شامل محلول های ضدعفونی دست و محیط و همینطور ماسك به اندازه لازم برای مصرف پرسنل و میهمانان از جانب واحد اقامتی، تمركز میهمانان در یك قسمت از هتل به منظور تمركز خدمات بهداشتی و كنترل، مهمانان، پرسنل موظف به رعایت حداكثر وضعیت بهداشت فردی و حفاظتی هستند. تمام بخش های اتاق ها به دقت با مواد استاندارد گندزادیی شود و شت وشوی حوله و ملحفه با حرارت بالا و مواد لازم انجام شود؛ مدیریت پسماند به درستی صورت گیرد، ظروف و تجهیزات و لازم اضافی در معرض آلودگی محدود شوند و مینی بار اتاق ها هم تخلیه شوند؛ ضمن این كه واحدهایی كه لاندری استاندار و تجهیزات كافی ندارند مجاز به پذیرش این نوع میهمانان نیستند. حذف شست وشو با تی و… انجام شت وشوی ماشینی، عدم پذیرش میهمان در واحدهایی كه دارای بخش های اشتراكی مانند آبدارخانه و سرویس بهداشتی مشترك هستند، خودداری از تردد غیر ضرور و كاهش عملیات تعمیرات و عمرانی، تعطیلی استخر، سونا و تالارهای پذیرایی واحدها تا زمان حضور مهمانان، رعایت دمای پخت استاندارد مواد غذایی و ضدعفونی مداوم، حضور كارشناس بهداشت، گندزدایی اماكن پرتردد مانند، آسانسورها، لابی، راهروها و سرویس های بهداشتی پرسنل، پیشگیری از تردد افراد غیر مقیم، عدم پذیرش میهمانان عادی، استفاده از كفپوش آغشته به مواد ضدعفونی در ورودی هر واحد، ممنوعیت كامل استعمال دخانیات و كاهش تردد پرسنل به اتاق بیماران.


منبع:

1398/12/23
14:47:19
5.0 / 5
2906
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
جاویدانی