یك خطیب دینی عنوان كرد

كلام حضرت علی(ع) مغفول مانده است

كلام حضرت علی(ع) مغفول مانده است

به گزارش جاویدانی یک خطیب دینی با بیان اینکه کلام امیرالمومنین(ع) هم در عصر خود و هم عصر حاضر مغفول مانده است، اظهار داشت: هر روز در مساجد ما انواع ادعیه و جلسات قرآنی را برگزار می کنند اما یک مرتبه جلسات کوتاه خطبه خوانی نهج البلاغه را شاهد نیستیم. این در شرایطی است که این امام معصوم حتی برای عصر امروز بسیار کلام دارند که با بیان آنها تلاش دارند آیندگان را نسبت به یک سری مسائل آگاه کنند.


حجت الاسلام سیدمهدی شجاعی کارشناس اخلاق و خطیب دینی در گفتگو با ایسنا، با تبریک ولادت حضرت علی(ع) در مورد نهج البلاغه و عدم عرضه آن به نسل جوان اظهار داشت: کتاب نهج البلاغه امروزه علاوه بر جوانان در میان تمام قشرهای جامعه مغفول است. در مذهب شیعه و سنی پس از قرآن به دو کتاب رجوع می کنند. برادران اهل تسنن نه تنها به دو کتاب نوشته بخاری و مسلم که نویسندگان آنها حتی پیامبر اکرم(ص) را درک نکردند رجوع می کنند بلکه در تمام مقاطع تحصیلی خود به این کتاب ها می پردازند.
او افزود: در بین اهل تشیع بعد از قرآن به دو کتاب یعنی نهج البلاغه و صحیفه سجادیه استناد می شود، ما شیعه حضرت علی(ع) هستیم اما تا چه اندازه به کلام این امام معصوم(ع) رجوع می نماییم، نهج البلاغه کتابی است که ما پیرو آن هستیم اما به آن رجوع نمی نماییم، در منازل ما بسیاری از کتاب ها شامل دینی و غیردینی وجود دارد اما به ندرت کتاب نهج البلاغه را ورق می زنیم.
این خطیب دینی تصریح کرد: امروز برخورد ما با کتاب نهج البلاغه مبین مظلومیت کلام امیرالمومنین(ع) است، در واقع ایشان هم در عصر حیات خود و هم در روزگار ما مظلوم است. جرج جرداق دانشمند مسیحی می گوید که ۵۰ بار کتاب نهج البلاغه را خوانده و در جایی می گوید آرزو دارد که خداوند یک مرتبه تمام بشر را از بین ببرد اما یک علی بن ابی طالب دیگر را بیافریند.
حجت الاسلام شجاعی با بیان اینکه امروز نسل جوان ما نسبت به بسیاری از متفکران یا فیلسوفان دنیا اشراف دارند و با کلام آنها آشنا هستند اما به کلام امیرالمومنین(ع) دقت نمی کنند، خاطرنشان کرد: این در شرایطی است که گاهی کلامی از امام علی(ع) را بدون ذکر نام ایشان بیان می نماییم، همه تعریف و تمجید می کنند و وقتی متوجه می شوند که این کلامی از امیرالمومنین(ع) است با تعجب می پرسند چگونه ایشان در ۱۴۰۰ سال پیش چنین سخنی گفته است.
او اضافه کرد: کلام حضرت علی(ع) هم در عصر خود و هم در عصر حاضر مغفول مانده است، هر روز در مساجد ما انواع ادعیه و جلسات قرآنی را برگزار می کنند اما یک مرتبه جلسات کوتاه خطبه خوانی نهج البلاغه را شاهد نیستیم. این در شرایطی است که این امام معصوم بارها در زمان خود به مردم اشاره داشتند که هرآن چه پرسش دارید از من بپرسید. حتی برای عصر امروز ایشان بسیار کلام دارند، وقتی به مالک اشتر نامه می نویسند برای نحوه حکمرانی به این معنا نیست که مالک خود نسبت به این موارد اشراف ندارد بلکه امام تلاش دارند آیندگان را نسبت به یک سری مسائل آگاه کنند.
این کارشناس اخلاق ضمن اشاره به این که نفوذ فرهنگی غرب در جامعه قدری جوانان ما را از مسیر اصلی دور کرده است، اظهار داشت: چندی قبل روزی با عنوان روز عشق برگرفته از تقویم غرب در کشور ما با گرفتن جشن از جانب بسیاری از مردم جامعه برگزار شد، نفس محبت کردن به کسانی که دوست داریم اشتباه نیست حتی اگر در فرهنگ غرب باشد، اما نکته این جاست که در دین ما سالگرد ازدواج پیامبر اکرم(ص) و حضرت خدیجه(س) یا حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) بعنوان روز عشق و محبت وجود دارد، حتی جز این باید گفت دین ما هر روز زندگی انسان ها را به محبت کردن و عشق ورزیدن دعوت کرده است.
حجت الاسلام شجاعی ابراز کرد: وقتی چنین فرهنگ هایی هم در تاریخ کشور ما و هم در دین ما وجود دارد به این معنا است که ما از نظر فرهنگی گرفتار ضعف هستیم که نمی توانیم جوانان خویش را با آنها آشنا نماییم، متاسفانه به جای کلام اهل بیت(ع) و آموزه های آنها فقط به هنگام مشکلات و سختی به معصومین(ع) رجوع می نماییم، حتی ما برای ظهور امام زمان(عج) دعا می نماییم اما نه برای خود منجی عالم بلکه برای عواید خودمان.
او افزود: این عدم آشنا کردن معارف اهل بیت(ع) سبب فاصله گرفتن جامعه از فرهنگ غنی دینی و ملی ما شده است، خیلی ها نمی دانند که اهل بیت(ع) به جای رسوا کردن به دنبال دست گرفتن از مردم بودند، در واقع ائمه معصومین(ع) به دنبال کرامت و آبرو خریدن بودند و همین برخورد اخلاقی آنها به شکلی تبلیغ دین بود. در واقعه عاشورا امام حسین(ع) زمانی که شمر به روی سینه ایشان نشست باز هم تلاش در راهنمایی شمر داشت تا به زندگی و عاقبت به خیری برسد.
این خطیب دینی افزود: همین دوری از معارف اهل بیت(ع) سبب شده است که اخلاق در جامعه ما کم شود، این در شرایطی است که پیامبر اکرم(ص) برای اخلاق مبعوث شدند، ازاین رو مومن واقعی کسی است که اخلاق را سرلوحه کار خود قرار دهد، اهل بیت(ع) هم مردم را با اخلاق خود به دین اسلام دعوت می کردند.
حجت الاسلام شجاعی اظهار داشت: اگر در جامعه مشکلات وجود دارد باید برای همه باشد نه این که تمام مشکلات و سختی ها به دوش مردم باشد. حضرت علی(ع) در عین حال که به دنبال برقرار کردن عدالت در جامعه بود محبت و اخلاق را در راس کار خود قرار داده بود.




منبع:

1399/12/08
12:31:47
0.0 / 5
787
تگهای خبر: خرید , زندگی , فرهنگ , قرآن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
جاویدانی