نویسندگان و اندیمشندان لبنانی از مکتب امام حسین (ع) حرف زدند

نویسندگان و اندیمشندان لبنانی از مکتب امام حسین (ع) حرف زدند

جاویدانی: نشست هم اندیشی جلوه ‎های عاشورایی از عالم وحیانی مسیحیت، با حضور علما، اندیشمندان و نویسندگان لبنانی، در تالار مار یعقوب السروجی که در یکی از کلیساهای ارتدکس سریانی است برگزار شد.



به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، همزمان با فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری و عزاداری سالار شهیدان، مراسم گرامیداشت نهضت حسینی، به صورت ویژه و متفاوت، در یکی از کلیسای ارتدکس سریانی در منطقه جبل لبنان، برگزار گردید. این مراسم با استقبال بی نظیر پیروان مذاهب مختلف روبرو شد، که این خود بر رسالت انسانی و جهانی نهضت امام حسین(ع) دلالت دارد. آزدی خواستار و پیروان ادیان و مذاهب مختلف فارغ از تعلقات و وابستگی های خود به دین، مذهب یا جریان خاصی، در مراسم گرامیداشت حماسه حسینی شرکت کرده و در فضایی دوستانه و برادرانه به گفتگو و بیان نقطه نظرات خود درباره شخصیت و نهضت سالار شهیدان، همبستگی انسانی، و وحدت ادیان و مذاهب پرداختند.
کلیسای ارتدوکس سریانی در منطقه جبل لبنان و طرابلس با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در لبنان، به مناسبت فرارسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع)، نشست هم اندیشی با حضور علما، اندیشمندان و نویسندگان لبنانی، با عنوان «جلوه ‎های عاشورایی از عالم وحیانی مسیحیت»، در تالار مار یعقوب السروجی برگزار کرد.
این نشست با حضور عباس خامه یار، رایزن فرهنگی ایران در بیروت، حجت الاسلام و المسلمین، محمد حسین مهدوی مهر، رئیس دانشگاه المصطفی در لبنان و سوریه، حجت الاسلام مهدویان، استاد علوم اسلامی در حوزه علمیه، سید علی عیسی طباطبایی، و تعدادی از علما، نویسندگان و اندیشمندان برجسته مسیحی برگزار گردید.
«جرج صلیبا»؛ اسقف اعظم کلیسای ارتدکس سریانی در منطقه جبل لبنان و طرابلس، کاردینال «عصام یوحنا درویش»؛ اسقف اعظم روم کاتولیک شهرهای فرزل، زحله و منطقه بقاع لبنان، «انتوان بارا»؛ نویسنده و اندیشمند مسیحی اهل سوریه، «الیاس زغیب»؛ رئیس انجمن نویسندگان لبنان، «جان قسیس»؛ نویسنده و شاعر لبنانی، «میشل جحا»؛ نویسنده و ادیب لبنانی، «میشل کعدی»؛ نویسنده و فیسلوف مسیحی لبنانی، ود. «عباس خامه یار»، رایزن فرهنگی ایران در بیروت، در این جلسه سخنرانی کردند.
اسقف اعظم کلیسای ارتدکس سریانی: امام حسین(ع) شخصیتی بی نظیر در تاریخ تمام ادیان و ملت هاست
در ابتدا، میزبان این نشست، «جرج صلیبا» اسقف اعظم کلیسای ارتدکس سریانی در منطقه جبل لبنان و طرابلس، ضمن عرض خیر مقدم و خوش آمد گویی به میهمانان، اظهار داشت: ما حالا در روزهای سوگواری مردی به سر میبریم که ناجوانمرادنه توسط حاسدان و منافقان به شهادت رسید و به آسمان رفت.
صلیبا اضافه کرد: امام حسین قربانی کینه توزی بنی امیه و آل سفیان ضد خاندان خاندان نبوت شد و به شهادت رسید.
صلیبا در ادامه فضایل اخلاقی و خصوصیت های شخصیتی سالار شهیدان را برشمرد و اظهار داشت: شخصیت امام حسین چند خصوصیت و فضیلت اخلاقی خاصی دارد که از یک سو ایشان را از سایر اشخاص متمایز می کند، و از طرفی این امام را در ردیف بزرگ مردان قرار می دهد.
صلیبا توضیح داد: نخستین خصوصیت و فضیلت اخلاقی امام حسین، عفت ایشان است. وی زندگی ایمانی را بر جاه و مقام و همه مادیات ترجیح داد. دومین خصوصیت بخشندگی ایشان است. بخشندگی امام حسین یادآور این سخن حضرت مسیح است که می گوید: هیچ عشقی بالاتر از این وجود ندارد که انسان جان خویش را برای دوستان و نزدیکانش فدا کند. امام حسین در راه دفاع از ارزش ها و اعتقادات خود مرگ و شهادت را بر پست و مقام ترجیح داد، ازاین رو این شهادت و این بخشندگی او را شخصیتی بی نظیر نه تنها در تاریخ اسلام بلکه در تاریخ تمام ادیان و ملت ها تبدیل کرد. سومین خصوصیت و فضیلت امام، اخلاص ایشان است. امام حسین با اخلاص در نیت، و اخلاص در عمل به دفاع از دین اسلام پرداخت. وی مانند پدرش، امام علی(ع) که خود در راه دفاع از اسلام به شهادت رسید، با اخلاص بود.
اسقف اعظم کلیسای ارتدکس سریانی در منطقه جبل لبنان و طرابلس تصریح کرد: امام حسین با خصوصیت های یاد شده با استکبار و حسادت ورزی مبارزه کرد. وی با اخلاق پسندیده و صفات حمیده خود به مقابله با فرومایگی ها و پستی ها برخاست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برخلاف دشمنان، نام امام حسین(ع) در تاریخ جاودانه ماند، اظهار داشت: امام حسین الان در بهشت برین در کنار پیامبر، صالحان، مخلصان و مجاهدان در راه آرمان ها و ارزش ها به سر می برد، و دشمنانش در گدازه های آتشی که خود شعله ور کردند درحال سوختن هستند.
صلیبا در انتهای سخنان خود تصریح کرد که ما حالا و در این مناسبت خالصانه دست به دعا می بریم که پروردگار افرادی را به سمت ما بفرستد که رسالت کسانی که در گذشته راه خدا خالصانه فداکاری کردند را ادامه دهند.
خامه یار: قیام کربلا نقطه عطفی بود که مرز بین حق و باطل را مشخص نمود
سپس، عباس خامه یار، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بیروت، به بیان اهمیت نهضت عاشورا پرداخت و اظهار داشت: قیام امام حسین قیام برای بشریت بود، و شعله این قیام هیچ گاه خاموش نخواهد شد نه به علت ریختن خون های بیگناه بلکه به این علت که این قیام نقطه عطفی بود که مرز بین حق و باطل را مشخص نمود.
خامه یار در ادامه با اشاره به اینکه نهضت امام حسین (ع) نهضتی بی نظیر و قلب ها را منقلب کرد، اظهار داشت: در روزگار مرگ انسانیت، قیام امام حسین به الگویی برای آزادی خواستار و مستضعفان جهان تبدیل گشته است.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ادامه تصریح کرد که پیروان تمام ادیان آسمانی سالروز واقعه عاشورا را گرامی می دارند چون که ظلم در نگاه تمام جهانیان منفور است، و هیچ تفاوتی بین بی عدالتی ضد مسلمان و ستم و بی عدالتی ضد یک مسیحی وجود ندارد.
خامه یار در ادامه ضمن اشاره به داستان "وهب بن وهب" از شهدای واقعه کربلا و یاران امام حسین(ع) به نویسندگان و اندیشمندان مسیحی شیفته ی شخصیت امام حسین و قیام ایشان پرداخت و اظهار داشت: خیلی از روشنفکران در دوران معاصر به این حقیقت پی بردند که حسین می تواند معلم و الگویی برای اصلاح بشریت باشد. آنها تحت تأثیر شخصیت امام حسین و حرکت انقلابی ایشان قرار گفتند همانگونه که وهب مسیحی تحت تأثیر گفتمان امام حسین قرار گرفت. خامه یار افزود: امروزه هم گفتمان حسینی وجدانهای بیدار و آزاد شعرا و نویسندگان مسیحی را تحت تأثیر قرار داده بگونه ای که جلوه های تجلی نهضت عاشورا در نوشته و سروده های این ادبا به خوبی نمایان است.
اسقف اعظم روم کاتولیک شهرهای فرزل، زحله و منطقه بقاع لبنان: قیام عاشورا دمیدن روحی تازه در کالبد بشریت بود
کاردینال «عصام یوحنا درویش»؛ اسقف اعظم روم کاتولیک شهرهای فرزل، زحله و منطقه بقاع لبنان، سخنران بعدی نشست بود.
کاردینال درویش اظهار داشت: باوجود تراژدیک بودن رخدادهای روز عاشورا، اما قیام عاشورا در واقع یک پیروزی بزرگ و روشن ضد درد و رنج و خیانت بود.
وی اضافه کرد: واقعه عاشورا شباهت های زیادی با داستان مسیحیت دارد، چونکه که حضرت مسیح بعد از قیام ضد خیانت انسان و غلبه بر آن به صلیب کشیده شد، ازاین رو داستان حضرت مسیح هم داستان پیروزی ضد درد و مرگ است.
اسقف اعظم روم کاتولیک شهرهای فرزل، زحله و منطقه بقاع لبنان در بخشی از سخنان خود تصریح کرد که بعنوان یک مسیحی، قیام عاشورا را دمیدن روحی تازه در کالبد بشریت و وفاداری مطلق به خداوند تعبیر می کند.
وی در انتهای سخنان خود اظهار داشت: امام حسین قیام کرد و با استکبار مبارزه نمود و ندای حق طلبی، و حقیقت جویی را به گوش جهانیان رساند و سپس به شهادت رسید.. شهادت امام حسین به فرآیند شهادت جلوه هایی از قداست پوشاند کما این که در جهان هستی روح تازه ای دمید.
سپس، «میشل جحا»؛ نویسنده و ادیب لبنانی، ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به تک تک حاضران در مراسم، شعری با عنوان "بهار شهادت" در رثای امام حسین(ع) خواند.
نویسنده و اندیشمند برجسته مسیحی: حسین به بشریت آموخت زندگی محکم و استوار بر پایه های دلیری، جوانمردی وآزادی بنا می شود
در ادامه، میشل کعدی، نویسنده، پژوهشگر، اندیشمند و ادیب مسیحی به بیان خصوصیت های شخصیتی امام حسین، و اهمیت نهضت اصلاح طلبانه و آزادی خواهانه ایشان پرداخت.
وی با اشاره به اینکه قیام سالار شهیدان روح شجاعت را در آزدی خواستار دمید، اظهار داشت: نهضت حسینی آثار و نتایج مهمی برای انسان های آزادی خواه در طول تاریخ به ارمغان آورد.
اندیشمند مسیحی در ادامه تصریح کرد که حسین به همه انسان ها و نسل ها در طول تاریخ آموخت زندگی محکم و استوار بر پایه های دلیری، جوانردی و آزادی بنا می شود نه بر پایه ابتذال و بی بند وباری!
کعدی در قسمتی از سخنان خود با اشاره به اینکه امام حسین درس فداکاری و ایثار را به بشریت آموخت، عنوان کرد: امام حسین به ندای جامعه آن زمان پاسخ مثبت داد، و ضد ظالم ایستادگی کرد و به یاری حق شتافت، و این موضوعی است که حسین را به دلهای مسیحیان نزدیک کرده است.
وی در انتهای سخنان خود به مقام و منزلت والای امام حسین پرداخت و تصریح کرد که جایگاه شهید کربلا بالاتر از جایگاه و مقام تمامی والامقامان است.
آنتوان بارا: امام حسین(ع) ادامه دهنده نهضت پیامبران بود
سپس، «آنتوان بارا» نویسنده و پژوهشگر مسیحی از کشور سوریه در سخنانی امام حسین(ع) را ادامه دهنده نهضت پیامبران الهی توصیف کرد و اظهار داشت: بعضی از یاوه گویان و منحرفان نهضت نوه پیامبر(ص) را نهضتی خودجوش می دانند و از عنایت های الهی که شامل این نهضت شده و آن را به نهضتی جاویدان مبدل کرده است، چشم پوشی می کنند. آنها همینطور پیام امام حسین (ع) که اعلام نمود به دستور جد خود در جهت اصلاح دین قیام کرده است را نادیده میگیرند.
نویسنده و پژوهشگر مسیحی اهل سوریه در بخشی از سخنان خود تصریح کرد که یزید در نظر داشت نسل پیامبر را نابود کند اما حق و حقیقت برای مؤمنان راستین آشکار شد و برخلاف خواست و اهداف یزید، نام و قیام حسین ماندگار ماند.
وی در ادامه به حضور میلیون ها عاشق و دلشیفته امام حسین(ع) در مراسم اربعین اشاره نمود و آن را حرکتی عظیم و اعجاب انگیز توصیف کرد و اظهار داشت: مشارکت میلیونی در زیارت اربعین دلیل بزرگی است بر شکست نقشه یزید که تلاش می کرد امام حسین را به فردی گمنام تبدیل کند.
آنتوان بارا در انتها شعری در وصف ضریح و حرم امام حسین(ع) خواند.
رئیس سابق انجمن بازیگران لبنان: امام حسین بزرگتر از یک قهرمان تراژدیک بود
«جان قسیس» رئیس سابق انجمن بازیگران لبنان، سخنران بعدی نشست بود.
قسیس با اشاره به اینکه نام امام حسین(ع) برای وی یادآور شخصیت و زندگی حضرت مسیح است، اظهار نمود: بدون هیچ اغراق و جانبداری میتوان اظهار داشت که زندگی و شخصیت امام حسین و حضرت مسیح مشترکات زیادی دارد. داستان زندگی هر دو شخصیت تراژدیک است و بن مایه یا عناصر وحده دهنده آن دفاع از حق، پایداری وفداکاری بود.
قسیس در ادامه به تشریح مشترکات شخصیتی و سیره امام حسین وحضرت مسیح پرداخت و اظهار داشت: در دو سیره امام حسین و حضرت مسیح جلوه هایی از تواضع، ایثار و تلاش در جهت محقق کردن صلح و دعوت به وحدانیت وجود دارد.
رئیس سابق انجمن بازیگران لبنان اظهار داشت: سینما و تئاتر به من آموخت چگونه یک انسان به قهرمان تراژدیک تبدیل می شود آنگاه که با عزم و اراده تمام به مقابله با قضا و قدر خود برخیزد بی آنکه از سرنوشت محتوم خود بهراسد.
وی اضافه کرد: قهرمان تراژدیک با هدف ثبت جلوه هایی از عزت و جاودانگی بر پیشانی سرنوشت گامهای خویش را آغاز میکند و در نهایت به پایان غم انگیزی می رسد و داستان تمام می شود.. اما داستان امام حسین با وجود این که آخر غم انگیزی دارد اما رسالتی ماندگار دارد که صاحب این رسالت را به شخصیتی بزرگتر از یک قهرمان تراژدی تبدیل کررده است.. ازاین رو آنچه که حسین بر پیشانی تاریخ برجای گذاشت بزرگتر و مهم تر از یک رخداد بود.
جان قسیس در انتها تصریح کرد: امام حسین به ما آموخت که شهادت در راه حق هوس یا بی تدبیری نیست، بلکه اعتقادی است مقدس و ثابت که از دو مبدأ عقل و قلب نشأت می گیرد.
رئیس انجمن نویسندگان لبنان: اگر قیام وشهادت امام حسین نبود، هیچ گاه مظلوم بر ظالم پیروز نمیشد
در آخر نشست، «الیاس زغیب»؛ رئیس انجمن نویسندگان لبنان، دلنوشته ای زیبا برای امام حسین(ع) خواند که در آن ضمن عرض ارادت به سالار شهیدان؛ مسلمان و مسیحیان را به وحدت و انسجام و همکاری دو جانبه در جهت محقق شدن اهداف و منافع مشترک و شکل دهی فرآیند نهضت تمدنی جدید، دعوت کرد.
زغیب در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: اگر مسیح نمیمرد زندگی بر مرگ پیروز نمیشد و نور قیامت از رحم تاریکی متولد نیمشد، و اگر امام حسین قیام نمیکرد و به شهادت نمیرسد، مظلومان بر ظالمان پیروز نمی شدند، ازاین رو شهادت امام حسین راه پیروزی مظلوم بر ظالم را هموار کرد..
رئیس انجمن نویسندگان لبنان در انتها شعری با لهجه لبنانی در رثای امام حسین(ع) خواند.


منبع:

1400/05/24
14:25:31
0.0 / 5
711
تگهای خبر: دانشگاه , زندگی , شركت , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
جاویدانی