مشاور رئیس جمهور:

آیت الله واعظ زاده خراسانی شخصیتی جامع الاطراف و حق طلب بود

آیت الله واعظ زاده خراسانی شخصیتی جامع الاطراف و حق طلب بود

به گزارش جاویدانی خراسان رضوی مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی اشاره کرد: جامع الاطراف بودن علامه محمد واعظ زاده خراسانی زبانزد عام و خاص بود. هنگامی که بحثی علمی در می گرفت او از حصار زمان، مکان، مذهب و دین خارج می شد و به دنبال آنچه که حق بود می رفت.



ماموستا عبدالسلام کریمی در مراسم بزرگداشت علامه محمد واعظ زاده خراسانی که پنج شنبه، ۲ دی ماه، در مشهد برگزار شد، اظهار نمود: علما چراغ هدایتگری و روشنگری و وارث پیامبران هستند تا انسان ها را به سمت نور و خوشبختی هدایت کنند. علما و بزرگان به برگزاری این بزرگداشت ها نیازی ندارند بلکه این ما هستیم که نیازمندیم با برگزاری چنین مراسمی از سیره بزرگان درس گرفته و از آنان الگوبرداری نماییم و از جهل خود بکاهیم.

وی اشاره کرد: آیت الله واعظ زاده خراسانی نیز شخصیتی تمدن ساز و عالمی محقق و پژوهشگر بود که از خشونت پرهیز داشت. هنگامی که ایشان از اسلام صحبت می کرد، از اسلام به مفهوم تسلیم و لا غیر سخن می گفت و تاکید داشت که اسلام دین خشونت و شمشیر نیست بلکه دین تحقیق، پژوهش، عشق و محبت است. وی می گفت نخستین کلمه دین ما با امر «بخوان» که برگرفته از علم و پژوهش است، شروع و سپس به سمت خدا جهت دار شده است.

مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت های دینی با اعلان اینکه هر گاه برمبنای علم و پژوهش در مسیری حرکت نماییم، کمتر گرفتار خطا خواهیم شد، بیان کرد: چهره های بزرگ ماندگارند چون منادی فطرت بشر هستند. علامه واعظ زاده خراسانی از عالمانی بود که در راه خدا عمل کرده و کارهای خدایی را به سرانجام رساند.

کریمی با اشاره به آثار بر جای مانده از علامه واعظ زاده بر لزوم استفاده از یک قرن تجربه این عالم بزرگوار اصرار کرد.

تقریب در تمام ابعاد زندگی علامه واعظ زاده خراسانی مشاهده می شد

سلمان ساکت، رییس مرکز آثار و مفاخر دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم با اشاره با همکاری علامه محمد واعظ زاده خراسانی با دانشگاه فردوسی مشهد اظهار نمود: وی در دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت ها و نقش های گوناگونی داشت که از نمونه های آن می توان به تشکیل گروه قرآن و حدیث در دانشگاه فردوسی مشهد پیش دانشگاه تهران اشاره نمود.

وی با اشاره به نقش علامه واعظ زاده در برگزاری کنگره شیخ طوسی اظهار داشت: اولین مرتبه آیت الله بروجردی بود که برای برگزاری این کنگره تلاش کوشش کرد اما عمرش کفاف حضور در این کنگره را نداد. آیت الله محمد واعظ زاده خراسانی بعد از ایشان این مساله را پیگیری کرد و با کوشش های او هزاره شیخ طوسی با دریافت مقالات گوناگون و سخنرانانی از ۲۰ کشور انجام شد.

ساکت اشاره کرد: استاد واعظ زاده از صمیم دل به تقریب مذاهب علاقه داشت و اعتقاد به این مساله در تمام ابعاد زندگی وی مشاهده می شد.

آیت الله محمد واعظ زاده در اخلاق یک نمونه کامل بود

حجت الاسلام سید حامد علم الهدی، مشاور رییس دانشگاه آزاد اسلامی در امور تقریب مذاهب اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به این که آیت الله محمد واعظ زاده در اخلاق یک نمونه کامل بود، اظهار داشت: در بین دوستان از وی بعنوان پدر فرهنگی ایران یاد می شود چونکه او اولین کسی بود که پس از پیروزی انقلاب از طرف مقام معظم رهبری برای جریان تقریب مذاهب اسلامی برگزیده شد.

وی افزود: او از شاگردان آیت الله بروجردی بود و تفکر و درسی که از آن عالم بزرگ آموخته بود، در اعمال و چهره اش کاملا نمود داشت.

علم الهدی اشاره کرد: تمام هدف آیت الله واعظ زاده این بود که مسلمانان امت واحده شوند چون به اعتقاد وی ریشه تشکیل امت واحده در وجود امیرالمومنین(ع) نهفته است.

حامد واعظ زاده خراسانی، فرزند آیت الله محمد واعظ زاده خراسانی نیز در این جلسه اظهار داشت: با بررسی زندگی آن مرحوم و حضورش در کنار اساتید بزرگ مشاهده می نماییم وی اساتید بزرگ زمانه خودرا درک کرده است.

وی اضافه کرد: او تا واپسین روزهای عمرش در پی آشنایی با جهان اسلام بود و در طول عمرش از ۵۵ کشور اسلامی بازدید نمود. سفرهای خارجی آیت الله واعظ زاده تا سن ۸۵ سالگی ادامه داشته و تا واپسین روزهای عمرش با عالمان و مراکز علمی ارتباط داشت.

همچنین در ادامه این مراسم حجت الاسلام عبدالکریم بی آزار شیرازی، از اساتید حوزه علمیه، با بیان خاطراتی از مرحوم آیت الله واعظ زاده خراسانی یاد کرد و نام او را گرامی داشت.





منبع:

1400/10/04
12:29:31
0.0 / 5
615
تگهای خبر: دانشگاه , زندگی , سفر , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
جاویدانی