یك كارشناس مسائل دینی:

مساجد باید پایگاه جهاد تبیین باشند

مساجد باید پایگاه جهاد تبیین باشند

به گزارش جاویدانی، یک کارشناس مسائل دینی اظهار داشت: در عصر انفجار اخبار و اطلاعات مسجد می تواند در یک فضای آرام جلسات گفت و گو محور و پرسش و پاسخ را برای همه گروه ها فراهم آورد و اثرگذاری خودرا به خانواده ها، مدارس و... منتقل کند. در این صورت دیگر شاهد این نیستیم که کسی برای مطالبات خود به کف خیابان بیاید برای اینکه قبل از این با حقیقت آشنا و پاسخ شبهات خودرا گرفته است.


حجت الاسلام علی اصغر فروتن -کارشناس مسائل دینی و استاد دانشگاه- در گفت و گو با ایسنا در مورد نقش مسجد در ایجاد کرسی های آزاداندیشی برای جوانان برای رفع شبهات آنها و جلوگیری از اعتراضات در خیابان ها اظهار داشت: بر طبق آموزه های قرآن هدف بعثت انبیاء تبیین است و مرکز اصلی این تبیین مسجد است، اگر مساجد به خوبی نقش خودرا در تبیین ایفا کنند ما در جامعه و به ویژه مدارس شاهد پر شدن ذهن جوانان از شبهات نخواهیم بود.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب بارها بر روی موضوع تبیین اشاره داشته و معتقدند باید جهادی در این راه حرکت نماییم برای اینکه در یک جنگ سخت هستیم و شیطان و ایادی آن بیکار نمی نشینند و بگفته رهبر انقلاب نخستین شیوه دشمن هم در این راه جعل و دروغ است.
این کارشناس مسائل دینی تصریح کرد: در قرآن کریم در مورد انحراف مردم مکه می خوانیم که دشمن تلاش می کرد با داستان های تاریخی از رسیدن پیام آیات قرآن به گوش مشرکین ممانعت کند، برای همین است که اهل جهنم می گویند ما اگر می شنیدیم و تعقل می کردیم در چنین شرایطی نبودیم.
حجت الاسلام فروتن تصریح کرد: در عصر انفجار اخبار و اطلاعات، بمباران شبهات اعتقادی، سیاسی، اخلاقی و اجتماعی و همین طور دروغ پراکنی، جعل و تحریف فراوان فرصت اندیشه کردن حتی پس از شنیدن را هم به مخاطب نمی دهد، مثل مکان شلوغی که یک نفر داد می زند ولی صدایش به گوش مخاطب نمی رسد چون صدا در این میان زیاد است.
وی اضافه کرد: در وضعیت بمباران اطلاعات حرف حق شنیده نمی گردد. در عصر ما آنقدر خبر جعلی منتشر می شود که اخبار دستاوردها و پیروزی های ما چندان بازتاب ندارد. روایت حقیقت مهم نیست بلکه روایتگری که مسئولیت انتقال حقیقت را دارد مهمست برای اینکه این که او چگونه حقیقت را روایت می کند بسیار اهمیت دارد. مردم حقیقت تلخ را دوست ندارند و دنبال دروغ شیرین هستند و در این فضای بد امروز که ابلیس و فرزندانش فراهم کردند خاستگاه و ضرورت تبیین برای ما مشخص است و بهترین جا بریا تبیین هم مسجد است.
این استاد دانشگاه ابراز کرد: اگر فضای آرامش بخش مسجد را برای تبیین در نظر بگیریم هیچ جای دیگر این فضای را برای تبیین حتی هیات های مذهبی ندارد؛ درحقیقت هیات ها در دسته دوم قرار می گیرند.
حجت الاسلام فروتن اضافه کرد: در این فضا مساجد باید به درستی نقش خودرا اجرا کنند و جوانان به سهولت بتوانند در مسجد سوالات و شبهات خودرا مطرح و پاسخ بگیرند، البته با مهربانی باید با جوانان برخورد شود و این اثر اجتماعی که در پی این اتفاق در جامعه خواهیم دید این است که دیگر شاهد حضور جوانان در کف خیابان و شعارهای آنها نیستیم چون سوالات آنها در فضایی آرام پاسخ داده شده است.
وی بیان کرد: مساجد اگر بصورت منسجم، مرتب و مستمر برنامه های معرفت افزایی و تبیین مباحث معرفتی را داشته باشند و پاسخ شبهات و دروغ پراکنی های دشمن را بدهند مطمئن باشید درصد بالایی از جوانان مشکلات شان حل می شود. متاسفانه برخی مساجد به برگزاری نماز جماعت اکتفا می کنند و هیچ رویکرد معرفت افزایی ندارند و فضایی برای برگزاری این جلسات فراهم نمی کنند.
این کارشناس مسائل دینی اشاره کرد: ابتدا باید ائمه جماعات برنامه هایی را با رویکرد معرفت افزایی مدون کنند. در گام اول هم باید فرهنگ مطالعه را جا انداخت. حداقل نوجوانان و جوانان روزی یک ساعت مطالعه را داشته باشند. در گام دوم فرهنگ گفت و گوی مسالمت آمیز را باید فراهم کرد؛ یعنی گفت وگویی در فضای آرام و با رعایت آموزه های اخلاقی را ایجاد کنند که تهمت و دروغ در آن نباشد. البته طرفین با روحیه حق طلبی و حق پذیری باید وارد گفت و گو شوند، البته حلقه های گفت و گو بین تمام گروه ها باید اجرا شود.
حجت الاسلام فروتن عنوان کرد: در گام سوم باید فضای مراجعه و مشاوره برای افراد فراهم گردد برای اینکه ممکنست برخی با مطالعه یا گفت و گو به نتیجه مطلوب نرسند و بدین جهت نیازمند مشاوره هستند. گاهی باید به اساتید مراجعه و در این جلسات خیلی از حلقه های مفقوده جوانان پیدا شود. اگر این اتفاق بصورت مستمر در هر هفته بیافتد و حداکثر هر روز هفته جلسات پرسش و پاسخ را داشته باشیم و حتی اگر سوالی نیازمند تحلیل داشت زمان به آن داد بسیار در جهاد تبیین موثر خواهیم بود.
وی در آخر اظهار داشت: محبت کردن و تبیین چهره به چهره در جذب نوجوانان و جوانان بسیار موثر است و می توان با جذب جوانان به بحث و گفت و گو نشست و خیلی از مشکلات را حل کرد و آنگاه جامعه به سلاح منطق و استدلال شناسی مجهز می شود و در خانواده ها بجای وقت گذرانی های معمول، دورهمی ها به جلسات بحثی تبدیل می شود که اثرگذار خواهد بود و این فرهنگ از مسجد نشات گرفته و به خانواده و مدرسه کشانده می شود و در اینجا همین جهاد تبیین است که نقش آفرینی خواهدنمود.




منبع:

1401/09/08
14:57:10
0.0 / 5
374
تگهای خبر: دانشگاه , فرهنگ , قرآن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
جاویدانی