برداشتی از دعای روز سوم ماه رمضان،

کدام دسته از مومنان در دنیا و آخرت سربلند خواهند بود؟

کدام دسته از مومنان در دنیا و آخرت سربلند خواهند بود؟

به گزارش جاویدانی، یک استاد حوزه با اشاره به فرازی از دعای روز سوم ماه مبارک رمضان اظهار داشت: یکی از نکاتی مهم در این دعا این است که سربلندی مومنان در دنیا و آخرت به سبب راندمان از فهم، هوش، ذکاوت و بیداری نسبت به دیگران و دوری از امور باطل به دست می آید.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، در دعای روز سوم ماه مبارک رمضان آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ و التّنَبیهَ وباعِدْنی فیهِ من السّفاهة والتّمْویهِ واجْعَل لی نصیباً مِنْ کلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِکَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ.
حجت الاسلام والمسلمین محمد پیکری -استاد حوزه و دانشگاه- در تفسیر عبارت «الذّهْنَ و التّنَبیهَ» اظهار داشت: کلمه الذّهْنَ در لغت به مدلول فهم، تیزی خاطر یا همان هوش و ذکاوت و التّنَبیهَ به بیداری معنا می شود. بدین سبب در این دعا از خداوند خواستاریم که در روز سوم ماه رمضان به ما هوش و بیداری عنایت و ما را از کارهای جاهلانه و باطل که هیچ فایده ای ندارد، دور کند.
این استاد حوزه اشاره کرد: یکی از نکات مهم دعای روز سوم تقابل بین هوش، ذکاوت و بیداری از یک سو و در مقابل کارهای جاهلانه و باطل و بی فایده از طرف دیگر است. در این دعا شخص روزه دار از خداوند طلب می کند که همه رفتارش بر طبق هوش، ذکاوت و بیداری نه بر طبق جهالت و پیگیری کارهای باطل باشد.
وی ادامه داد: یکی از نکاتی که می توان از این دعا استنباط کرد این است که سربلندی مومنان در دنیا و آخرت به سبب راندمان از فهم، هوش، ذکاوت و بیداری نسبت به دیگران و دوری از امور باطل است.
این استاد حوزه در آخر اظهار داشت: خصوصیات ذکر شده در این دعا یک انسان مومن روزه دار را از سایرین متمایز می کند و ما این خصوصیات را به جود الهی از بخشنده ترین بخشندگان تقاضا می نماییم.



1402/01/06
14:23:57
0.0 / 5
251
تگهای خبر: دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
جاویدانی