چرا فقط از سه چهار شاعر شعر خوانده می شود؟ اینفلوئنسرها و شعر غیرموثق
جاویدانی: به گزارش جاویدانی، امید صباغ نو می گوید کتاب از زبان هم روزگاران شامل ۱۶۹ شعر عاشقانه، با این دغدغه تدوین شده است که مخاطبان را با شاعران جوان آشنا کند و منبع خوبی برای مجریان و اینفلوئنسرهای ادبی باشد.
امید صباغ نو در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با کتاب «از زبان هم روزگاران» گزیده شعر عاشقانه، اظهار داشت: من قبلاً این تجربه را داشتم. سال ۹۳ برای نخستین بار با نشر شانی چنین کاری را انجام دادیم؛ کتابی به نام «۶۹ حس مشترک» که الآن هم در نشر شانی موجود است. آن کتاب شامل ۶۹ غزل عاشقانه از ۶۹ شاعر جوان اسم ورسم دار و شناخته شده بود.
صباغ نو اضافه کرد: سال بعدش کتابی به نام «۷۰ حس عاشقانه» منتشر کردیم که در آن از هفتاد شاعر جوان معاصر که در آن موقع کتاب نداشتند، شعر منتشر کردیم. پس از آن خوردیم به کرونا و شرایط اجتماعی مختلف و انتشار این نوع کتاب ها گرفتار یک وقفه ده ساله شد. سال قبل با همت بهزاد نجفی مدیر نشر ایهام قرار شد چنین کتابی را پس از ده سال تکرار نماییم که نتیجه آن کتاب «از زبان هم روزگاران» است.
شعرهای عاشقانه شاعران جوان در «از زبان هم روزگاران»
این شاعر در رابطه با کتاب از زبان هم روزگاران اظهار داشت: این کتاب را در شرایطی چاپ می نماییم که شرایط عوض شده و اقبال به مجموعه شعرهای مکتوب کمتر شده است. مخاطبان ترجیح می دهند شعرها را به شکل شنیداری یا تصویری از زبان خود شاعر بشنوند. با این همه وجود چنین کتابی حس می شد و ما هم به جهت اینکه شعرها را انتخاب نماییم، در فضای مجازی فراخوان زدیم و از شاعران خواستیم خودشان برای ما شعر بفرستند. تنها ملاکی که گذاشتیم این بود که شعرها عاشقانه باشند، زبان شعرها زبان معیار باشد و قالب های غزل و چهارپاره باشند.
وی اضافه کرد: در مجموع حدود ۱۶۰ شاعر در زمان تعیین شده، یعنی از ۱۵ تیر تا ۱۵ شهریور، برای ما شعر ارسال کردند. ما آغاز به گزینش کردیم و شعرها را بر مبنای قوت ادبی انتخاب کردیم. البته از بعضی شاعرانی که شعرشان خوب بود دو شعر انتخاب کردیم ولی از اغلب شاعران تنها یک شعر. کوچک ترین شاعر این کتاب ۱۷ سال و مسن ترین هم حدود ۸۰ سال سن دارند. دو شاعر بالای هفتاد سال داریم و بقیه شاعران زیر ۴۰ سال هستند. ازاین رو با یک کتاب جوان روبرو می باشیم. این مجموعه به همت نشر ایهام چاپ شده است که روز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت، در سرای کتاب نمایشگاه از آن رونمایی گردید. همینطور برخی از شاعران در این نشست حضور داشتند و به شعرخوانی پرداختند.
کتابی که می تواند منبع مجریان و اینفلوئنسرهای ادبی باشد
صباغ نو با اشاره به استقبال مخاطبان از شعرخوانی بلاگرها در فضای مجازی اظهار داشت: الآن در فضای مجازی بسیاری از دوستان اینفلوئنسرهای ادبی شده اند اما متاسفانه شعرها را از منابع غیرموثق انتخاب می کنند. اغلب این شعرها با شعرهای دیگر قاطی شده و در عین حال به بچه های جوان هم پرداخته نمی شود؛ یعنی اغلب شعر شاعران پیشکسوت و قدیمی بازخوانی می شود. من در این کتاب تلاش کردم با رعایت تمام اصول اولیه یک شعر خوب، شعرها و شاعرانی را انتخاب نماییم که اگر این کتاب به دست این دوستان فضای مجازی رسید، بتوانند به سادگی از یک منبع موثق با شعر شاعران گمنام آشنا گردند و شعرشان را بخوانند تا مخاطب هم لذت ببرد. چرا فقط از سه چهار شاعر مطرح شعر خوانده شود؟
وی در انتها اظهار داشت: امیدوارم این شاعران جوان به واسطه این کتاب به جامعه ادبی معرفی شوند و در این اوضاع آشفته که کتاب های شعر بسیار کم دیده می شوند، مجموعه ای از شاعران جوان به مخاطب معرفی شود. شاید کسی نتواند مجموعه شعرهای این ۱۰۰ شاعر را تهیه نماید، ولی با تهیه این کتاب می تواند با شعر ۱۶۹ شاعر آشنا شود و اگر شعر آنها را دوست داشت، به دنبال کتاب یا آثار آنها برود.
کتاب «از زبان هم روزگاران» با تیراژ ۵۰۰ نسخه، در ۲۲۲ صفحه و قیمت پشت جلد ۲۵۰ هزار تومان به بازار عرضه شده است.
منبع: جاویدانی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب