از سوی نشر نی صورت گرفت
تجدید چاپ دو كتاب ناصر فكوهی، جمع شمارگان هر دو كتاب هزار نسخه
جاویدانی: یازدهمین چاپ تاریخ اندیشه و نظریه های انسان شناسی و هفتمین چاپ مبانی انسان شناسی ناصر فكوهی منتشر شدند.
به گزارش جاویدانی به نقل از مهر، نشر نی دو كتاب تالیفی ناصر فكوهی در حوزه انسان شناسی با عناوین «تاریخ اندیشه و نظریه های انسان شناسی» و «مبانی انسان شناسی» را تجدید چاپ كرد. این دو كتاب از منابع درسی و مطالعاتی دانشجویان انسان شناسی یا مردم شناسی و سایر رشته های علوم اجتماعی است.
تاریخ اندیشه و نظریه های انسان شناسی
این انتشارات یازدهمین چاپ «تاریخ اندیشه و نظریه های انسان شناسی» را با شمارگان ۳۰۰ نسخه، ۴۷۶ صفحه و بهای ۴۷ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار داده است. چاپ پیشین این كتاب در سال ۱۳۹۵ با شمارگان ۷۰۰ نسخه و بهای ۲۴ هزار تومان انتشار یافته بود. اولین چاپ این كتاب در سال ۱۳۸۱ با شمارگام هزار و ۶۵۰ نسخه و بهای سه هزار و ۲۰۰ تومان در پیشخان كتابفروشی ها قرار گرفت.
كتاب ۶ فصل دارد كه عناوین آن به ترتیب عبارتند از: «اندیشه انسان شناختی در عصر باستان»، «اندیشه انسان شناختی در قرون وسطی»، «از نوزایی تا عصر انقلاب ها»، «نظریه های انسان شناسی در قرن نوزدهم»، «نظریه های انسان شناسی در قرن بیستم» و «آخرین تحولات و چشم اندازها در نظریه های انسان شناسی». نویسنده در مقدمه كتاب هم بحث مهمی درباره اندیشه انسان شناختی عرضه داده است.
رویكرد اساسی مورد استفاده در این كتاب به مبحث نظریه، نگاهی سه گانه بوده است: تاریخ، انسان، اندیشه. تاریخ نظریه ها در اندیشه انسان شناسی و تشریح آنها قبل از هرچیز تاریخ و تشریح اندیشه انسان شناختی است كه تداومی همیشگی در موجودیت انسانی داشته است. به بیان نویسنده این كتاب با این هدف به تالیف رسیده است كه پیوستگی این اندیشه را از قدیمی ترین اعصار تا به امرور از خلال طیف گسترده ای از باورها، اندیشه ها و عقاید به نمایش بگذارد.
در این كتاب بجز متن اصلی كه به تشریح نظریه ها و نظریه پردازان اختصاص دارد، چند مولفه دیگر به خوانندگان كمك می نماید كه سیر اندیشه و نظریه در انسان شناسی را در دو محور تاریخی و جغرافیایی پیگیری كنند: نخست تعداد ۵۰ متن از متون اصلی چه از منابع باستانی و قدیمی مربوط به قبل از ظهور انسان شناسی به مثابه یك علم در قرن ۱۹ و چه به خصوص از متفكران برجسته تاریخ اندیشه انسان شناسی كه به صورت قاب های در داخل متن اصلی در سراسر كتاب قرار گرفته اند.
دومین مولفه فرهنگ انسان شناسان است كه نویسنده كتاب از دایرةالمعارف انسان شناسی، اجتماعی و فرهنگی راتلج ترجمه و ضمیمه كتاب كرده است. مولفه سوم سالشماری از وقایع انسان شناسی در مقایسه آنها با سایر وقایع تاریخی است كه می تواند در به دست آوردن ذهنیتی روشن از چگونگی انطباق نظریه ها و فرآیند تاریخی كمك نماید. در نهایت مولفه چهارم فهرستی است از كلیدی ترین كتاب های تاریخ انسان شناسی و همینطور مهم ترین پایگاه های اینترنتی قابل استفاده برای خوانندگان برای گسترش هرچه بیشتر دانش خود در حوزه نظریات انسان شناسی.
مبانی انسان شناسی
نشر نی همینطور هفتمین چاپ كتاب «مبانی انسان شناسی» را با شمارگان ۷۰۰ نسخه، ۲۴۲ صفحه و بهای ۲۲ هزار تومان منتشر نموده اس. چاپ ششم این كتاب در سال قبل (۱۳۹۶) با شمارگان ۵۰۰ نسخه و بهای ۱۸ هزار تومان انتشار یافته بود. اولین چاپ «مبانی انسان شناسی» در سال ۱۳۹۱ روانه بازار اندیشه ایران شد.
در «مبانی انسان شناسی» مبحث پیچیده فرهنگ انسانی و علمی به زبانی ساده تشریح می گردد. نویسنده در مقدمه كتاب اشاره كرده كه هدف از تالیف این اثر تهیه منبعی اولیه، در دسترس و به زبان ساده برای تمام دانشجویان و سایر علاقه مندان است كه تمایل دارند تا شناخت ابتدایی از علم انسان شناسی به دست آورند. در این كتاب برای روشن شدن مباحث نظری مثال های ساده از لحاظ تاریخی در جهان معاصر و بخصوص مثال هایی از فرهنگ ایرانی، عرضه شده است.
«مبانی انسان شناسی» ۶ فصل دارد كه عناوین آن به ترتیب عبارتند از: «انسان شناسی و علوم اجتماعی»، «منشا انسان و فرهنگ»، «فرهنگ و جهان معاصر»، «انسان شناسی خویشاوندی»، «انسان شناسی سیاسی» و «انسان شناسی اعتقادات و باورهای دینی».
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب