فعالیت سامانه بچه های مسجد برای اوقاف فراغت جوانان و نوجوانان
جاویدانی: مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاكید بر این مساله كه سامانه بچه های مسجد در 6 عرصه فعالیت می كند اظهار داشت: این 6عرصه شامل حوزه های قرآن و عترت، هنری، اجتماعی، فضای مجازی، كتاب و كتابخوانی، آموزش و توانمندی است. در این سامانه برای تمام اقشار جامعه و گروه های سنی برنامه داریم اما 80 درصد مخاطبان فعال در این سامانه بین 7 تا 21 سال هستند. از این طریق می توانیم برنامه های مفیدتری را برای قشر جوان و نوجوان جامعه ارائه بدهیم كه امروز فعالیت این سامانه از تعداد صدها هزار فعالیت گذشت.
حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی در گفت و گو با ایسنا، با تاكید بر این مساله كه ما در حوزه بچه های مسجد سامانه ای را از اول تابستان در حوزه برنامه و فعالیت های كانون راه اندازی كرده ایم كه در۶ عرصه فعالیت می كند، اظهار نمود: این عرصه ها عبارتند از فعالیت در حوزه قرآن و عترت، آموزش و توانمندی، فعالیت هنری، شبكه یابی و فضای مجازی، كتاب و كتابخوانی و فعالیت اجتماعی كه امروز تعداد فعالیت های ثبت شده در این سامانه ۱۹۷۱ فعالیت است. این سامانه بالای دو میلیون عضو دارد.
وی ادامه داد: فعالیت كانون درعرصه قرآن و عترت شامل فعالیت های حفظ، روخوانی، تفسیر، نهج البلاغه، طرح ۱۴۵۳، صحیفه سجادیه است و در عرصه هنر سرود، نمایش مسجدی، خیاطی، نقاشی، صنایع دستی مداحی، تولیدات هنری، تئاتر، قصه گویی، تواشیح، داستان و فیلم نامه نویسی، تصویر سازی، كاریكاتور و پرده خوانی است. در حوزه هنری نیز گرافیك، تجسمی، موسیقی، كلیپ و سایر موارد را نیز داریم. مجموعا ۷۱ نوع فعالیت در ۶ محور در این عرصه ها به ثبت رسیده است و گروه سنی فعال در این سامانه شامل گروه سنی زیر هفت سال، ۷ تا ۱۴ سال، ۱۴ تا ۲۱ سال، ۲۱ تا ۴۰ و بالای ۴۰ سال است. ۸۰ درصد مخاطبان بین ۷ تا ۲۱ سال هستند و تمركز ما نیز بیشتر بر روی این قشر از جامعه است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: از لحاظ جنسیت نیز در این سامانه تعداد زنان نسبت به مردان كمتر است و به لحاظ اینكه بانوان در بحث فرهنگی می توانند تاثیرگذارتر باشند باید برنامه هایی تهیه نماییم كه این قشر از جامعه نیز در این سامانه فعالتر شوند.
ارزانی اظهار داشت: سامانه بچه های مسجد بعد از اختتام اوقات فراغت نیز به فعالیت خود ادامه می دهد و در سراسر ایران هر كدام از رنج های سنی كه به آن اشاره شد بخواهند فعالیت در عرصه های مختلف داشته باشند می توانند بوسیله این سامانه اعضای فعال در مساجد را شناسایی و با آنها ارتباط بگیرند.
ایشان سپس به ایجاد مركز رشد مسجد اشاره نمود و اظهار داشت: این مركز در حوزه كارآفرینی كلید می خورد و نه فقط در چارچوب ایده شغل و استارت آپ، بلكه برای تبدیل به هسته فناورانه و رشد در زمینه اشتغال حركت می كند. در این راستا طرح های نوآورانه و خلاقانه هر استان در سامانه سحاب بارگزاری می شود و كانون به نسبت اعتبار مورد نیاز طرح های ارائه شده منابع مالی جهت انجام طرح تخصیص می دهد بطوریكه طرح های زیر پنج میلیون تومان در استان و بالای این مبلغ در مركز كانون اعطا می شود.
رئیس ستاد هماهنگی كانون های فرهنگی و هنری مساجد كشور درباب فعالیت های این نهاد برای اوقات فراغت اظهار نمود: كانون امسال برای اوقات فراغت متفاوت تر ظاهر شده و مدل پایتخت فهما (فرهنگ و هنر مساجد ایران) را تعریف كرده است كه در ۴ عرصه محله محوری، خانه بنیانی، مسجد پایه و نشاط اجتماعی و در حوزه فعالیت های فرهنگی و هنری میان مساجد رقابت به وجود می آورد.
ارزانی اظهار داشت: تعداد مساجد در حدود ۷۰ هزار و تعداد كانون ها ۲۵ هزار است یعنی كانون ها در همه مساجد فعال نیستند و قرار شد كاردانی رشته خادمی مسجد در دانشگاه پایه گذاری شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب