یك مقام مسئول تشریح كرد

جزئیات تشكیل انجمن های سراسری فرهنگ، هنر و رسانه

جزئیات تشكیل انجمن های سراسری فرهنگ، هنر و رسانه

جاویدانی: مدیركل سازمان های كارگری و كارفرمایی وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعی جزئیات تشكیل انجمن های سراسری فرهنگ، هنر و رسانه را تشریح نمود.



به گزارش جاویدانی به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرزاد یوسفی گفت: بر طبق مصوبه شماره ۱۰۵۵۶۹ / ت ۵۶۹۱۴ ه مورخ ۲۲/‏۰۸/‏۹۸‬ هیأت وزیران در امتداد اجرای جز یک بند (چ) ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه و به سبب بندهای ۴ و ۷ مصوبه مذکور، صنوف مشمول که قبل تر در تشکیل انجمن های صنفی مربوطه محدودیت هایی از قبیل احراز شرایط لازم منطبق با مقررات بخشنامه انجمن های صنفی و کانون های مربوط همچون کمبود تعداد مورد نیاز اعضای لازم در یک رسته تخصصی در استان را داشتند و همین طور بخشنامه مذکور اجازه تشکیل تشکل مورد نظر آنها در سطح سراسری را نمی داد؛ از این پس می توانند تقاضای خودرا به شرط دارا بودن حد نصاب ۲۰۰ متقاضی برای تأسیس انجمن یا ۲۰۰ عضو برای تبدیل وضعیت انجمن، به این اداره کل ارائه نمایند.
مدیرکل سازمان های کارگری و کارفرمایی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: پیرو ابلاغ مصوبه هیأت وزیران در امتداد اجرای جز یک بند (چ) ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه و به سبب بندهای ۴ و ۷ مصوبه مذکور، کمیسیونی مرکب از نمایندگان وزارت خانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۷ نفر از نمایندگان تشکل های فعال حوزه فرهنگ، هنر و رسانه تشکیل و مأمور و مسئول اجرای بخش های مربوطه و تدوین دستورالعمل و شیوه نامه اجرایی آن شد.
یوسفی افزود: کمیسیون یاد شده بعد از جلسات متعدد، موفق به تصویب دستورالعمل و همین طور شیوه نامه تأسیس انجمن های صنفی فرهنگ، هنر و رسانه و کانون های مربوطه شد که در همین راستا برابر بند ۷ تصویب نامه هیأت وزیران به تأیید و موافقت وزرای محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید و هر دو متن طی نامه های شماره ۴۸۵۵ مورخ ۲۰/‏۰۱/‏۹۹‬ و شماره ۳۰۹۶۶ مورخ ۳۱/‏۰۲/‏۹۹‬ اداره کل سازمان های کارگری و کارفرمایی به مدیران کل اجرایی وزارت متبوع در سراسر کشور ابلاغ گردیده است. با تصویب و ابلاغ دستورالعمل و شیوه نامه مورد اشاره، مصوبه هیأت وزیران وارد مرحله اجرا شده و هر دو وزارت خانه آماده پاسخگویی به تقاضای متقاضیان هستند.
وی اشاره کرد: همین طور به سبب تصویب نامه یاد شده اشخاص حقیقی پدیدآورنده آثار فرهنگی و هنری و شاغلان بخش فرهنگ، هنر و رسانه می توانند برای تأسیس انجمن صنفی سراسری در رسته تخصصی، درخواست خودرا به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه نمایند و در صورت ابهام در ثبت یا شمول متقاضیان به مفاد تصویب نامه، کمیسیون موضوع بند ۴ تصویب نامه هیأت وزیران یا همان کمیسیون تشکیل کانون فراگیر فرهنگ، هنر و رسانه صالح به اعلام نظر خواهد بود.
وی یاد آور شد: نکته قابل توجه این که باتوجه به سابقه فعالیت تشکل های فعال موجود در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه، برابر ماده ۴ شیوه نامه مورد اشاره کلیه انجمن های موجود فعال درحوزه فرهنگ، هنر و رسانه که مورد تأیید کمیسیون هستند، سه ماه از تاریخ انتشار اطلاعیه کمیسیون فرصت دارند حسب مورد نسبت به ارسال تقاضای تأسیس انجمن های صنفی سراسری ذی ربط یا تقاضای تبدیل وضع خود و تکمیل مدارک و تحویل آن به کمیسیون یا اداره کل (سازمان های کارگری و کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) اقدام نمایند. چنانچه با انقضای این مهلت، تقاضایی از طرف انجمن های مذکور ارائه نشود، هر گروه از ذی نفعان واجد شرایطی می تواند با رعایت این شیوه نامه، مبادرت به ثبت تقاضای تأسیس انجمن صنفی در اداره کل کند.
مدیرکل سازمان های کارگری و کارفرمایی یاد آور شد: مهلت سه ماهه یاد شده در این ماده، در موارد خاص، برای انجمن هایی که بنا به دلیلهای موجه و مورد تأیید کمیسیون موفق به طرح تقاضای خود نشوند، فقط برای یک بار و حداکثر تا مدت سه ماه با تصویب کمیسیون قابل تمدید است. بدین سبب از تاریخ این اطلاعیه لازم است تشکل های فعال موجود مانند انجمن های هنرهای تجسمی، کانون ها و انجمن های ذیل خانه های سینما، تئاتر و موسیقی و… درباب این مسئله و ستاندن تصمیمات لازم تسریع کنند.


منبع:

1399/03/25
14:16:15
5.0 / 5
2479
تگهای خبر: فرهنگ , فرهنگ و ارشاد اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
جاویدانی