غدیر واقعه ای به فراخنای تاریخ بشریت است

غدیر واقعه ای به فراخنای تاریخ بشریت است

غدیر واقعه ای به فراخنای تاریخ بشریت بوده و امروز اهل مسجد وظیفه دارند که در مقام عمل سیره امام علی(ع) را در جامعه گسترش دهند.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین «حبیب رضا ارزانی» در گفتگو با ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما)، ضمن تبریک و گرامیداشت عید سعید غدیر، اظهار نمود: غدیر عید ولایت و امامت و شناسنامه تشیع است، واقعه ای به فراخنای تاریخ و تاثیرگذاری جهانی که توانست معارف ناب دین را سینه به سینه منتقل کند.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار داشت: آنچه که در مورد واقعه غدیر حایز اهمیت است، بینش و جهان بینی است که رسول خدا(ص) نسبت به مسئله رسالت و ادامه آن از راه اهل بیت(ع) مطرح فرموده و تاکید بر جایگاه قرآن و عترت نبوی در حدیث ثقلین داشته است.
وی ضمن اشاره به جمله «مَنْ کُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاهُ» حضرت محمد مصطفی(ص) در غدیر خم اضافه کرد: پیامبر اکرم(ص) با معرفی حضرت امیر(ع) بعنوان امام، حجت را بر مردم تمام کرد و با بیان حدیث ثقلین نسبت به پیروی از سلسله امامت سفارش فرمود؛ ازاین رو واقعه غدیر فصل الخطاب بحث ولایت و امامت در دین است.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فهما، خاطرنشان کرد: شیعه و اهل سنت نسبت به واقعه غدیر اتفاق نظر داشته و آنرا تایید می کنند؛ چه بسیار مفاهیم والایی که در قاب مفاهیم و معارف دین با سرچشمه غدیر در جوامع اسلامی بروز و ظهور یافته و چه بسیار اندیشمندانی که با وجود دین و مسلک متفاوت به ولایت و بزرگی امام علی(ع) اعتراف کردند، افرادی چون «جرج جرداق» نویسنده و پژوهشگر مسیحی از کشور لبنان که چند سال قبل هم درگذشت، در آثار گوناگونی به شکل مبسوط و ویژه به امام علی(ع) پرداخته است. وی در کتاب پنج جلدی «امام علی، صدای عدالت انسانی» در وصف مولای متقیان حضرت امیر(ع) می نویسد: «ای روزگار کاش می توانستی همه قدرت هایت را، و ای طبیعت، کاش می توانستی همه استعدادهایت را در خلق یک انسان بزرگ، نبوغ بزرگ و قهرمان بزرگ جمع می کردی و یک مرتبه دیگر به جهان ما یک علی دیگر می دادی».
حجت الاسلام ارزانی در بخش دیگری از مباحث خود ضمن اشاره به اهمیت گرامیداشت عید سعید غدیر در سطوح مختلف اضافه کرد: وظیفه ما بعنوان شیعه آن است که در بزرگداشت این عید بزرگ، اهتمام ویژه ای داشته باشیم حتی در شرایط کنونی که انتشار کرونا اجازه برگزاری مراسم حضوری و میدانی را نمی دهد باید با طراحی مناسبت نسبت به برگزاری فعالیتهای مجازی نهایت توان خویش را در این حوزه به میدان بیاوریم و یا همچون آن امام همام، نسبت به دستگیری از نیازمندان مبادرت ورزیم چه این که بچه های مسجد با آغاز کرونا در چارچوب های مختلفی نسبت به پشتیبانی از نیازمندان و صدمه دیدگان از کرونا وارد میدان شده و با تاسی از امام محرومان به پا خاستند.
ایشان در ادامه برگزاری نشست های نهج البلاغه خوانی، جلسات تفسیر احادیث و کلام حضرت امیر(ع) و مراسم مولودی خوانی در بستر فضای مجازی را همچون فعالیتهایی خواند که میتوان در این ایام اجرا کرد.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فهما، همینطور ضمن تاکید نسبت به تقویت برنامه ها و فعالیتهای بین المللی به منظور ترویج فرهنگ علوی بخصوص مفاهیم غدیر اظهار نمود: دریای علم و سخن امام علی(ع) غیرقابل شمارش است اما این دریا توانایی سیراب کردن بشریت را دارد و می تواند معنویت فراموش شده در روزگار کنونی را به انسان مدرن بازگرداند، بنابراین معرفی این مفاهیم در چارچوب فعالیتهای بین المللی تأثیر به سزا و ماندگاری بر جای خواهد نهاد.
حجت الاسلام ارزانی با اشاره به اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد نهادی خودجوش و انقلابی هستند، اضافه کرد: این خصیصه سبب شد تا کانون ها در روزهای کرونا و با عنایت به شرایط ویژه ای که بوجود آمده است همچنان به فعالیتهای خود ادامه داده و سنگر نشر معارف اهل بیت(ع) را در بستر فضای مجازی حفظ کنند؛ این مهم در مناسبت های مختلف همچون عید سعید غدیر تداوم یافت و تولیدات چندرسانه ای برای شناخت خطبه غدیر و نشر در فضای مجازی و همینطور ساخت سرودهای مختلف از یک سو و البته استمرار کمک های مومنانه و توزیع بسته های معیشتی میان نیازمندان از طرفی منجر به این شد تا کانون های فرهنگی هنری مساجد در عید امامت و ولایت در مقام عمل به ترویج سیره امام علی(ع) بپردازند.
وی اظهار داشت: در این راستا جشنواره بین المللی «غدیرانه فهما» به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی رویدادی بود که از عید قربان تا غدیر ویژه بچه های مسجد و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور با هدف تعمیق معارف علوی بخصوص حضرت امیر(ع) طراحی شد که برگزیدگان این جشنواره همزمان با سالروز عید غدیر معرفی خواهند شد.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فهما، در انتها ابراز امیدواری کرد بچه های مسجد با تأسی از سیره امام علی(ع)، نسبت به اشاعه و ترویج سیره آن حضرت نهایت تلاش خویش را در چارچوب فعالیت در مساجد به کار بسته و اقشار مختلف بخصوص نسل نوجوان و جوان را به مباحث دینی جذب کنند.




منبع:

0.0 / 5
857
1400/05/09
09:39:40
تگهای خبر: جشنواره , طراحی , فرهنگ , قرآن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
جاویدانی