کتاب تغذیه در اسلام به چاپ دوم رسید

کتاب تغذیه در اسلام به چاپ دوم رسید

چاپ دوم کتاب «تغذیه در اسلام» اثر علی رضایی بیرجندی به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر گردید.


به گزارش جاویدانی به نقل از ایسنا، چاپ دوم کتاب «تغذیه در اسلام» اثر علی رضایی بیرجندی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۲۷۶ صفحه منتشر گردید.
خداوند مهربان انواع خوراکی های سالم تهیه و طبیعی را برای انسان ها آفریده است. پس چه نیکوست که بر مبنای جهان بینی اسلامی به هندسه تغذیه قرآنی و ناظر به اصول علمی و با در نظر گرفتن نیازهای واقعی دقت کنیم که محصول آن عمل صالح، حیات طیبه و تأمین سعادت دنیا و آخرت است.
در مقدمه این اثر، بعد از بیان تعریف، اهمیت و اهداف تغذیه، تغذیه در فرهنگ اسلامی (قرآن و روایات) مورد بحث و بررسی قرار گرفته و حیات طیبه، هدف تغذیه هم عنوان گردیده است.
این اثر در چهار فصل تهیه و تألیف شده است. نویسنده در فصل یکم این اثر، به مبانی تغذیه پرداخته و در این راستا، شش مبنای در رابطه با تغذیه را بیان کرده که عناوین این مبانی عبارتند از: ولی نعمت بودن خدا، خشنودی پروردگار، حاکمیت نام خدا، شکر خدا و فراوانی نعمت، تغذیه و اخلاق، و عبادت پروردگار و تغذیه.
در این فصل به مباحثی همچون رابطه تغذیه و اخلاق در روایات اسلامی، نتایج منفی اخلاقی تغذیه، و نتایج کفران نعمت اشاره نمود.
در فصل دوم به اصول تغذیه پرداخته شده و در این راستا ۱۱ اصل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است که ضرورت پاسداری از امانت خدا، مطلوبیت استفاده از نعمت ها، تغذیه حلال، تغذیه طیب، خوردن غذای تازه و پرهیز از کنسرو، استفاده مستقیم از طبیعت، تغذیه غیرمرکب، تغذیه و درمان، اعتدال در تغذیه، وقت گذاشتن برای غذا، محافظت از زمین این اصول را تشکیل می دهد.
سومین فصل از این اثر به روش های تغذیه پرداخته است که در این میان بر خوردن غذا هنگام گرسنگی کامل، میزان غذای انسان در یک روز، جوع(گرسنگی) تاکید شده است و در این فصل به سفارش های عارفان به جوع هم اشاره گردیده و در ادامه، آداب تغذیه تبیین شده که شستن دست پیش و بعد از غذا، کوچک بودن لقمه، خوردن نمک در آغاز و آخر غذا، نشستن متواضعانه، ندمیدن در غذا و استفاده از نوشیدنی ها پس از غذا، از آن جمله است.
در فصل چهارم و آخرین فصل از این کتاب، به تغذیه بهشتیان و دوزخیان پرداخته شده و در ابتدای این فصل در مورد تغذیه بهشتیان، به میوه های بهشت، محتوای سفره بهشتیان و خصوصیت های میوه های بهشتی اشاره شده و در ادامه تغذیه جهنمیان هم بیان گردیده است.
در این فصل، به پذیرایی از جهنمیان به زقّوم، ضریع غذای غصه آور، آب ها و نوشیدنی های جهنم هم پرداخته شده است. در ادامه هم خصوصیت های غذای جهنم مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. از دیگر مطالب این فصل میتوان به مدیریت تغییر تغذیه و راهکارهایی برای ترک عادت های نادرست اشاره نمود.

برشی از اثر
* بهشت فاقد آشپزخانه و دستشویی
غذای بهشتی در بدن بهشتیان به عرق خوش بو مبدل و از بدن آنها خارج می شود. این تنها نوع دفع در بهشت است. هرچند اهل بهشت از میوه های فراوانِ دلخواه میل می کنند، نیاز به دفع فضولات ندارند. مردی مسیحی از اهل شام در اینباره از امام باقر(ع) پرسید: چونه اهل بهشت، با وجود خورد و خوراک، نیاز به دفع فضولات و قضای حاجت ندارند؟ امام باقر(ع) فرمود: «جنین هم در شکم مادر، از آنچه مادر می خورد تغذیه می کند، اما به قضای حاجت و دفع فضولات احتیاج ندارد».
* تغذیه جهنمیان
قرآن کریم در بیان خوراک های اهل دوزخ به ضریع (گیاه خارداری که شبرق نامیده می شود) و زقّوم (درختی که در جهنم می روید) و در بیان نوشیدنی آنان به چرک و زردابه و آب داغ و سوزان اشاره می کند.
علاقه مندان جهت خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی www.bustaneketab.ir رجوع کنند.




منبع:

0.0 / 5
1126
1400/11/11
23:11:35
تگهای خبر: اینترنت , خرید , سفر , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
دیدنیهای جاویدانی

چالشیهای جاویدانی

تازه های جاویدانی

جاویدانی